Postafiók 10 percre

Ha valahol meg kell adnod az e-mail címedet, de legszívesebben nem tennéd, ez a cikk neked szól. Megmutatom, hogy hozz létre ideiglenes, csak 10 percig élő címet, amit a használat után egyszerűen eltűnik.


Biztosan találkoztál már azzal, hogy ahhoz, hogy valamit letölts, megnézz, meg kell adnod az e-mail címedet. Ez nem baj, ha valamilyen hosszú távú terved van az adott hellyel, természetes, hogy a Facebook, a Google fiókod és ehhez hasonló szolgáltatások esetében így teszel. De ha az adott oldalon szinte biztos, hogy csak most az egyszer akarsz valamit, és nem szeretnéd, hogy később e-maileket kapj tőlük, nem érdemes az igazi e-mail címedet használni.

Persze ilyenkor oda lehet hazudni valamit, de ha a szolgáltatás eléréshez egy megerősítő/visszaigazoló levelet is küldened kell, akkor ez már nem lesz jó. Sokan ezért két címet használnak, egyet a kommunikációra, egyet pedig amolyan szemetesnek. De ha a cím csak tényleg csak rövid időre kell, van más megoldás is.

Tényleg csak 10 perc

Több szolgáltató is ingyen kínál nagyon rövid ideig élő postafiókot, ilyen esetekben ilyet használok. A címét sem kell megjegyeznem, a Google keresője a "10 minutes mailbox" kérdésre első találatként hozza az egyébként https://10minutemail.com címen elérhető oldalt.

Tényleg nagyon egyszerű használni, rögtön kapsz (egy nem túl barátságos) e-mail címet, mellette egy számláló mutatja, hogy mennyi időd van még hátra:

Ha vészesen fogy az időd, nem baj, a számláló jobb oldalán levő gombbal bármikor kérhetsz újabb 10 percet.

Ha leveled érkezik, azt egy a számláló alatt fogod látni. A levél egy kattintás után megtekinthető, válaszolhatsz rá, vagy továbbíthatod a tartalmát a saját e-mail címedre.

10 perces levél

Ha magyarul akarod

Magyar nyelvű szolgáltató is van, pl. a https://10minutemail.net címen, ez szinte pontosan ugyanúgy működik, mint a bármelyik másik.

A 10 perces levélszolgáltatókkal kevesebb kéretlen levelet kapsz majd, de ha egy szolgáltatás valóban megtetszik, és mégis hosszú távon szeretnéd használni, ne felejtsd el az ideiglenes címedet a valódira cserélni, hiszen a 10 percest soha többé nem fogod viszontlátni.