Labor It Podcast

141. A nyomtató, amit minden nap meg kell venni

A nyomtató, amit minden nap meg kell venni

Adás: 2024. április 04. | Hossz: 00:59:18

Eljött hozzánk Tibi úr, a mesterséges intelligencia tudója és oktatója. A ChatGPT leszorulni látszik a dobogóról, jön a Claude. A szingularitás a nyakunkon, azaz nemsokára nem lesz értelme az intelligencia elé odatenni a mesterséges szót. Büdös a Samsung S-penje, de elmúlik. A HP nyomtatóját meg nem elég egyszer megvenni, folyamatosan fizetni kell érte. Egyre több olyan üzleti modell támad ránk, ami becsalogat egy utcába és aztán állandóan fejni akar.

Letöltés   


140. #MagyarPéter rulez!

#MagyarPéter rulez!

Adás: 2024. március 22. | Hossz: 01:00:38

Feri elment Magyar Péter március idusán rendezett zászlóbontására és meg lett győzve. Zoli nem ment el és nem lett meggyőzve. Roland meg érdeklődött, hogy WHOTF is MP? Aztán annyira bénán leképeztük a habverést, hogy alig maradt idő arra, hogy Európa már arra képtelen, hogy egy rakétát fellőjön, és Musk Falcon 9-esével kell a Galileo-t felküldeni. Van baj. A Messiást meg folyton báncsák.

Letöltés   


139. A kétfarkúak jelöltje 2 centi vastag

A kétfarkúak jelöltje 2 centi vastag

Adás: 2024. március 11. | Hossz: 00:55:40

Zolinak sikerült 90%-os kedvezménnyel rendelni a Temuról, Ferinek nem. Roland meg se próbálta. Az biztos, hogy a tech fast-fashion gagyi nyomul és áraszt. Egerben meg annyi a Fideszes polgármesterjelölt, hogy már fáj. Zoli, aki Tajvanról esett a stúdióba nemzetkarakterológiai fejtegetésbe kezdett, hogy a szigetlakók nem tűnnek olyan mujának, mint a japánok, de nem is olyan tenyérbemászóak, mint a kínaiak. Szóval Tajvan még jó hely, amíg el nem süllyesztik. Összefutottunk a Kétfarkú polgármesterjelölttel, aki alig két centi vastag, amúgy szimpi. A német vezérkart meg lehallgatták, de erről nem beszélünk.

Letöltés   


138. Influenszer tüntetés

Influenszer tüntetés

Adás: 2024. február 14. | Hossz: 00:53:15

Roland gyerekeskedik, így dr. Feri és Zoli beszélgetnek arról, hogy Azariah, Pottyondi, Osváth Zsolti és más influenszerek közösen rendszer ellenes tüntetést szerveznek. Belgiumban nem véletlenül akarják megregulázni a gondolataikat féktelenül osztogató beszélő fejeket, semmiből jövő hangokat. Volt Gyurcsányozás is, Magyar Péter pedig Zoli szerint nem tűnik egy éles késnek, de lehet, hogy van vele egy köszörűs. Feri pedig ledoktorált a Janicsárképzőn. Na ez már valódi hír.

Letöltés   


137. Műhúsos fazék

Műhúsos fazék

Adás: 2024. január 29. | Hossz: 01:10:00

Zoli kiakadt, hogy a kormány betiltaná a műhúst, mondván az nem felel meg a magyar tradícióknak. Hagyományos ökröket a traktorok helyett! Egy matekos csajszi, meg visszakövette a visszakövethetetlent és a Bitcoint lenyomozhatóvá tette. A Megafon nevű agitprop suli meg egyszerűen elérhetővé tette a hozzá jelentkezők névsorát és elérhetőségét meg motivációs leveleit. LOL. Fényben bujkáló propagandisták. A villanyautók támogatása meg arra jó, hogy az állam a saját adóbevételeibe szivattyúzza az uniós pénzeket. A kötelező Casco visszaveszi a támogatást.

Letöltés   


136. Ingyenebédre tódulnak a gazdagok

Ingyenebédre tódulnak a gazdagok

Adás: 2024. január 16. | Hossz: 00:59:47

A Simple (OTP) egy kicsit cikin kommunikál. Most akkor kinek mijét vitték el és hányszor? Az elektromos luxusautókat az adófizetők támogatásával vehetik meg a gazdagabbak. Az ingyenbusz meg francokat van ingyen, mindenkinek egy csomó pénzébe kerül, akár utazik, akár nem. Ráadásul nem azért utazunk tömegközlekedéssel, mert olcsó, hanem azért, mert gyorsabb, kényelmesebb ÉS olcsóbb. Ha ezekből csak egy igaz, akkor az ingyenes buszok csak a veszteséget és a bosszúságot fogják szállítani. Közben a közszolgáltatások feláldozódnak a populizmus oltárán.

Letöltés   


135. Aljasság a wc-ért pénzt kérni

Aljasság a wc-ért pénzt kérni

Adás: 2024. január 01. | Hossz: 01:10:00

Búcsúztattuk a szörnyű 2023-at és felkészültünk a rettenetes 2024-re. Feri kamingoutolt, hogy ő bizony már nem liberális és a hülyéket távol tartaná a közügyektől. Megnyugtattuk, hogy sosem volt liberális, egyébként a liberálisoktól sem áll távol a census bevezetése. Zoli kiakadt azon (is), hogy az amerikai sajtó beperelte a ChatGPT-t, mert fizetős cikkekkel trenírozták. Ezzel az erővel bárkit be lehetne perelni, aki könyveket olvas és azt a tudást használja. A nyilvános WC-k használata nem passzió, hanem szükség, azért nem helyes pénzt kérni. Japánban ez elképzelhetetlen lenne. Roland sajnálkozott, hogy a davosi konferencia meg elmaradt. Szörnyűek ezek a megszorítások. Samantha Fox egri falunapja is szóba került.

Letöltés   


134. Robot tépett szét embert

Robot tépett szét embert

Adás: 2023. november 26. | Hossz: 01:07:35

Aha. Meg ismét gyilkolt a gravitáció! A clickbait címek és a szenzációhajhász paráztatás sajtóetikai vétség lenne, ha lenne még komoly sajtó. Maradna az önkorlátozás, ahhoz meg ész és gerinc is kellene. David Attenborough hang klónja meg leírta, hogyan kávézik egy programozó, de letiltották, mert. A deepfake már az unokázós csalók zsebében van. A gerrymandering, a választókerületek manipulatív átrajzolása nálunk is dívik. Csalnak, ahol tudnak. Eger megmenekül attól, hogy tovább 'modernizálják', mert szerencsére lefújták a vár betonból való további újra öntését.

Letöltés   


133. Az oroszok kijöttek a spájzból és esznek

Az oroszok kijöttek a spájzból és esznek

Adás: 2023. november 09. | Hossz: 01:11:10

Meg a magyarok is, hétpofára. Pontosabban nem esznek, hanem vesznek a svédasztalról, majd beletúrnak és otthagyják. A finneknél megunta egy kínai büfés, és 16 eurót kér, ha otthagyja valaki amit kiszedett. Ferit meg a frivol Bakosné jól át akarta verni. Roland az adásban eltemette az Apple-t és Teslát. Korszerűtlenek és túlhájpoltak, a robotok nagyon veszélyesek, ezért félnek a vaskutyájuktól a bostoniak is. Ferit behúzta Demokratikus Koalíció poli-edukatív appja, ami termékként nagyon profira sikerült. Igaz, amikor azt a nevet akarta választani magának, hogy Feri, akkor az alkalmazás közölte: Feri már foglalt.

Letöltés   


132. Hazaviszik a halottakat

Hazaviszik a halottakat

Adás: 2023. október 29. | Hossz: 01:08:50

Ez veszélyes! Nem kell már személyi, helyette jó lesz a százszor nehezebb telefon is, amin be kell mutatnunk az arcképünket, amit jó esetben magunknál szoktunk hordani. Zoli azon dohog, hogy a hatóság folyton olyan adatokat, iratokat kér tőlünk, amiket ők adtak nekünk. Az egész mögött pedig Rogán, a kis hungaroedison sejlik fel. A gyászhuszárok a hazavitt urnákat, a pékek meg az albán pékségeket okolják minden rosszért. Feri szerint az albán pékségben mindennek egyforma az íze. Ezek szerint mindent szokott ott venni. Feriért is eljött a MÁV krampusz, nem indult a vonata. Roland meg közösségi irodát nyit, mindenkinek ott a helye.

Letöltés   


131. Adómentes a repia

Számlára rúgunk be

Adás: 2023. október 16. | Hossz: 01:03:17

És akkor Roland elmondta, hogy egy csésze kávéért, amit az irodába vesz több mint 100 forint adót fizet. Bezzeg, ha bort venne, azt adómentesen tehetné, mert ezentúl bort prédikálnak és bort is isznak a döntéshozók. Adómentes lett a repia. Az energiaital meg akkora probléma a srácoknál, hogy még a szexfüggőséget is veri. Zoli 15-20 kávét is megiszik néha. Betiltanák a dohány árusítást. Persze nem nálunk, itt virágzik az üzlet. Letöltendőt kapott egy kutyaütő, pontosabban kutyát szurkáló férfi. Meg is érdemelte, bár mindannyiunk szerint más miatt. A szadista palesztinok most hazamentek és mártírt játszanak. Nem lesz ennek jó vége.

Letöltés   


130. Eltűnt hívők, allergiás gyerekek

Eltűnt hívők, allergiás gyerekek

Adás: 2023. október 01. | Hossz: 00:51:59

Ha folyton fürdetjük, óvjuk és steril kajákkal etetjük a gyerekeket, akkor ne csodálkozzunk, hogy az immunrendszerük talál olyan dolgokat, amikre ráugorhat, mint például a dió, a fahéj vagy a napfény. Jobb kicsapni a mezőre a lurkókat. Roland elmondja, hogyan élnek együtt egy gluténérzékeny gyerekkel, Feri meg rácsodálkozik, hogy az AI már milyen őrült részletes képeket tud készíteni, ráadásul interakcióban a 'festővel'. Magyarországon meg tűnnek el hívők a népszámlálási adatok szerint, hiába a százmilliárdos egyházaknak átjátszott vagyon és egyházi iskolák tömkelege, a kicsinosított templomok nem vonzóak. Zoli szerint nem a képzeletbeli barátokkal benépesített vallásokat kell tisztelni, hanem az egyéneknek azt a jogát, hogy a vallásukat/vallástalanságukat szabadon gyakorolhassák. A vallásokat szerinte nyugodtan ki lehet röhögni, meg a laposföld lükéket is.

Letöltés   


129. De mit adott nekünk az Apple?

De mit adott nekünk az Apple?

Adás: 2023. szeptember 18. | Hossz: 01:02:00

Na, Feri megnyugodott és újra villanyautó vásárláson töri a fejét. Mindezt azért, mert ezen a héten éppen az a mondás, hogy marad a szaldó mortale, az energetikai halálugrás, mert az népszerű. Pontosabban az eltörlése népszerűtlen, meg Zoli szerint a NER medencék fűtése is megsínyliné. De mit adott nekünk az Apple? Na jó, 3 nm-es lapkával szerelt telefont. És még? Bullshit szigetet a tetejére. Na, meg elfogadta, hogy a sok disznó lúdként repüljön, és az USB C saláta szabványt magára erőltette. A lengyel hekkerek, meg vészfékezgetik a vonatokat, miközben a Szejm betiltja az államnak is a Pegazust, amivel ott azért kisebb mértékben abuzálták a tényfeltáró újságírókat, mint itthon. Roland jól leleplezte az egri közbringa 'rendszert', ami inkább a lopás politikai-marketing mellékterméknek tűnik.

Letöltés   


128. Lerohasztani, aztán bezárni

Lerohasztani, aztán bezárni

Adás: 2023. szeptember 03. | Hossz: 01:10:20

Na, Feri jól kiakadt. Szegény, azok közé a kevesek közé tartozott, akik teljesen önerőből telepítettek napelemes rendszert, állították át a házukat elektromos, hőszivattyús fűtésre, és már méregette a garázst az elektromos autónak. Még idejében beadta az igényét, hogy az úgynevezett éves szaldóba beleférjen. Aztán nem fért bele. Sőt, aki benne van azt is most dobják ki. Rohad a vasút, az utak, az egészségügy és az oktatás. Roland elmondja, hogy a külföldi cégénél úgy érik el, hogy „home office”-ban ne lógjon a melós, hogy jó fej munkatársai vannak, szerethető munkája, támogató vállalati kultúra, meg ilyesmik. Egyszerűen nincs értelme még a kérdésnek, sem, hogy valaki lógjon, mert nem azért dolgozik. Zoli szerint nem sopánkodni, hanem élvezni!

Letöltés   


127. Az AI a saját farkába harap

Az AI a saját farkába harap

Adás: 2023. augusztus 26. | Hossz: 01:08:54

A mesterséges intelligencia kezd hülyülni. Ennek egyik oka, hogy egyre több, saját maga által előállított tartalomból tanul, azaz a saját farkába harap. Másfelöl a pénzéhes emberi lények elkezdték tiltani, hogy az Internetre feltöltött tartalmaikkal trenírozzák a gépeket. Feri szerint a bűnözőket el kell kapni. Zoli és Roland viszont azt mondják egy autósüldözés során az ártatlanok védelme fontosabb, mint a rosszfiú/lány falhoz kenése. Közben a NER yachtja vidáman szeli a habokat.

Letöltés   


126. Miért különbözik az ikrek ujjlenyomata?

Miért különbözik az ikrek ujjlenyomata?

Adás: 2023. július 31. | Hossz: 00:56:56

Meghalt az a hekker, aki már a hetvenes években is hekkelt, aztán persze biztonsági nagykutyaként végezte. Már az egri Dobó téren is buziznak a színpadon. Az elektromos roller meg kiborítja azokat, akiket egyébként minden mindig kiborít. Jó sokan vannak. Zoli meg furcsállja, hogy az ikrek ujjlenyomata eltérő, Roland meg Feri munkáját segíti az AI. Náluk meg olyan fejlett az Internet lefedettség, hogy még telefonálni sem lehet a vonaton Gödöllőnél. Vigasz: az amerikai prérik rosszabbul állnak.

Letöltés   


125. Letarolta a Stühmer a környék cukrászdáit

Letarolta a Stühmer a környék cukrászdáit.

Adás: 2023. július 07. | Hossz: 01:00:40

Még rugóztunk egy kicsit a banki csalón, de aztán csak kibukott, hogy vajon a hívőknek tetszik-e hogy anya és apa nélküli embriókat fabrikáltak a génszerkesztők. Feri a fejét csóválta, Zoli nem érti, hogy a tudomány etikájába miért kéne képzeletbeli barátokkal spanoló fickókat belekeverni. Roland pedig kifejtette, hogy mindennemű pályázat, ami beleszól a versenybe, az káros. Aki nem tud versenyezni, azt támogatni kell, aki meg tud, azt nem szívatni a versenytársai turbózásával. Pl. a Stühmert a miniszterelnök szorította kebelére, de lehet, hogy tévedett, mert a cuki ennek ellenére nagyot megy. A régiek meg kidőltek. Zoli összefüggést lát, az oltásellenesség és a becsődölt vállalkozások között. Az üzlethez lehet, hogy kell ész.

Letöltés   


124. Élőben egy banki csalóval, aki 10-ből 8-szor kipakol

Élőben egy banki csalóval, aki 10-ből 8-szor kipakol.

Adás: 2023. június 26. | Hossz: 00:56:50

Zolit felhívta egy banki csaló, akit nem csak, hogy szóval tartott, de a végén még el is beszélgetett vele. Mindezt felvette, és most mindenki okulására közzétesszük. Ferinek is komoly szerepe lesz a drámában. Ákos, a csaló kendőzetlenül beszélt arról, hogy az emberek hülyeségében nagyon meg lehet bízni. Példákat is hozott.

Letöltés   


123. Iszunk, mint a gödény, fizetünk, mint a katonatiszt.

Iszunk, mint a gödény, fizetünk, mint a katonatiszt.

Adás: 2023. június 13. | Hossz: 01:11:35

Iszunk, mint a gödény, fizetünk, mint a katonatiszt. Ma Tibi doktor, a vidéki mestint guru jött el hozzánk, és beszélgettünk arról, hogy világelsők vagyunk alkoholizmusban. Meg arról is, hogy hova kéne dugni az áramot, mert például Pünkösd napján már annyit termeltek a magyar napelemek, hogy azért kellett fizetnie az áramszolgáltatónak, hogy valaki fogyassza már el. Persze mi azért a hatósági árat fizettük büszkén, rezsicsökkentve, ami konkrétan végtelenszer több volt, mint a piaci ár. Nem baj, majd a deepfake és a személyre szabott AI propagandista elsikálja a társadalmi ellenérzéseket. Nem kell sokat várni, és R. Gyurcsány Ferenc kedélyesen fog elbeszélgetni Ferivel a napi dolgokról. Amit AI ront el, csak AI tud megjavítani. Na, erre igyunk.

Letöltés   


122. Hogyan hülyülünk bele a beletörődésbe?

Hogyan hülyülünk bele a beletörődésbe?

Adás: 2023. május 15. | Hossz: 01:11:35

Hogy a fenében esett meg, hogy már az ország első száz középiskolájában sincs egri?! Miért van, az, hogy a legjobb sulik balhésak, tüntetnek, kiállnak magukért, míg a futottak még élvezkednek a nyugalomban? Egy katolikus iskolai szöveggyűjteményben meg kicserélték a meleg szót magyarra. WTF? Egy ember meg rovásírással akarta a személyijét aláírni, de nem hagyták neki a tudjukkik. Dohogtunk kőkorszaki bankokról, szolgáltatókról, és szörnyülködtünk, hogy egy kivert kutya működtetése többe kerül, mint egy gyereké.

Letöltés   


121. Az Evolúció Nem Sétagalopp

Az Evolúció Nem Sétagalopp

Adás: 2023. május 05. | Hossz: 01:07:09

Zoli szerint a Pápa a rothadó perifériákat látogatja végig, Feri pedig értékeltette a diákjai dolgozatát az MI-vel/val. A kiadók fosztogatják a szerzőket, vagy mesterséges intelligencia veszi el a kenyerüket? Vagy éppen mindenki köszöni, teljesen jól van. Kivéve Farkast, akit a vállalkozó lelkületű vadász tett hidegre, mert kutyának nézte. Vagy nyúlnak. Ki tudja melyik óráról hiányzott a vadászképzőben. Mondjuk a farkas is felkapaszkodhatott volna az evolúció shinkanzenjére. A macskák, na azok számító dögök.

Letöltés   


120. Haldokló Japán

Haldokló Japán

Adás: 2023. április 10. | Hossz: 00:50:09

Zoli és Feri Nagypénteken beugrottak egy podcastra. Ne dobjatok ki nyulakat. Zoli most jött meg Japánból és elmondta, hogy szegények nem szexelnek, viszont kezdenek nagyon elöregedni. A cseresznyevirágzás lélegzetelállító, az árak meg szuper alacsonyak, főleg ha valaki szeret egy koporsóban aludni. Feri behozott egy szuper kis használt PC-t, amit tényleg fillérekért meg lehet venni és mindent tud. Vegyetek használt, de használható dolgokat. Megéri a zsebnek és a Földnek is. A hazudós MI meglakol? Egy polgármester feljelentette az OpenAI-t.

Letöltés   


119. Elkerülő út

Elkerülő út

Adás: 2023. március 31. | Hossz: 00:55:42

Feri elment egy lakossági fórumra, és meggyőzték. Zoli kicsit indulatosabban magyarázta, hogy az egri elkerülő út, a nép ópiuma. Egy nemlétező problémára adnak lényegtelen választ, miközben a valódi gondokról nem beszélnek. Who the fuck is Lázár János?! Roland a ChatGPT működéséről elmélkedett, ami durva matek, és szerinte az emberi agy nem matekozik annyit. Abban mindenki egyetértett, hogy ezt az intelligens akármit lehet majd rossz dolgokra is használni, ez azonban nem szabad, hogy olyan könnyelműségekre csábítson minket, mint a Trabant 601 útfekvése és gyorsulása.

Letöltés   


118. Mi a szösz? Bántják a fasisztákat és a jelszó széfeket

Mi a szösz? Bántják a fasisztákat és a jelszó széfeket

Adás: 2023. március 06. | Hossz: 00:55:42

Nagyon el kell takarni az iPhone-t, ha pin kódot írunk bele. Ha Julianus ma menne az őshazába, akkor fejvesztve kiabálná, hogy megint jönnek! Mi meg fejvesztve várjuk őket már, ami a honvédséget illeti. Szegény fasisztákat megverték az import antifák. Nem szép dolog. A ChatGPT szórakoztatóipari funkcióin viszont élvezkedtünk. Meg hüledeztünk, mint Harabal hőse, hogy naponta válik valósággá a hihetetlen.

Letöltés   


117. Valentinnapi zsarolás

Valentinnapi zsarolás

Adás: 2023. február 20. | Hossz: 01:10:38

Feri szerverei leálltak, és 80 ezer dollárért indultak volna újra. Pedig borravalót sem szokott adni, akkor meg levegőnek nézik. Szóval az ágishúzza. Roland viszont 5 ezres pizzákat rendelget, de mindenkinek a legjobb, ha elmegyünk az étterembe és ott eszünk. Megmaradnak a helyek, kimozdulunk és még olcsóbb is. A futárok meg visszamennek a való életbe dolgozni, vagy maradnak kedvtelésből bringázni. Zoli meg a piacon vett pult alól lengyel vajat. Roland viszont elhagyta a vonaton a lába közül a töltőjét, amit ingyen vett.

Letöltés   


116. Szabad-e elásni a kontár mesterembereket?

Szabad-e elásni a kontár mesterembereket?

Adás: 2023. február 06. | Hossz: 00:59:10

Feri és Zoli ma arról is beszélgetnek, hogy néha jobb a mesterembereket egyszerűen elásni. Meg a tudomány természetének mibenléte is szóba kerül, csak úgy, mint az, hogy kié a szerzői jog, ha a mesterséges intelligencia állítja elő a művet. A helyben termelt verítékkel teli ihatatlan borokat és az elavult, drága mezőgazdasági technológiákat vajon miért dotáljuk? Spoiler: a parasztok miatt. Feri meg méhész volt.

Letöltés   


115. Tinik a pszichológusnál

Tinik a pszichológusnál

Adás: 2023. január 23. | Hossz: 01:02:06

Lélek bulvár - tinik a pszichológusnál. Hunor és Peti tinédzserek. Gimisek. Hunor dolgozik egy áruházban, esküvőkön, meccseken videózik és helytáll a suliban. Járt pszichológushoz is. Most készítettek egy szép filmetűdöt arról, hogy mi minden frusztrálja a korosztályukat. Minden. Zolit viszont a fája frusztrálta, ezért csonkítási engedélyt kért. Egy fickó meg azért perel, mert átment egy forgatás hátterén, és látszik a filmen. Naná, hogy Ferinek még mindig nem engedik bekapcsolni a napelemet, pedig már vett villanykályhát is. https://youtu.be/1yKjn3ckiLA

Letöltés   


114. Úgy tettünk, mintha lenne holnap

Úgy tettünk, mintha lenne holnap

Adás: 2023. január 09. | Hossz: 00:54:29

Roland megmutatta a jéghegy csúcsát, hogy milyen elektromos dobbal lepte meg a Jézuskát. Ferinek továbbra sem kapcsolják be a napelemét, viszont nézheti a Disney+-t, Zoli meg ehet wasabis mogyorót, meg olvashat (nem Wassalbit). Karácsonyoztunk. Ha valaki lopni, vagy gyilkolni megy, hagyja otthon a mobilját, mert olyan, mintha bádogember jelmezben settenkedne. Messziről ki- és leszúrják.

Letöltés   


113. Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát és hazudott

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát és hazudott

Adás: 2022. december 18. | Hossz: 01:01:09

Tajti doktor eljött a podcastba, és jól megállapítottuk, hogy az OpenAI robotja elképesztő. Bár még messze a szingularitás, és Tibor úr a mesterséges intelligenciánál is elérte, amit a humanoidoknál szokott, hogy kiakasztotta, azért hosszasan és élvezetesen lehet vele polemizálni. Mármint a robottal. Nagyon résen kell lennünk, mert bitrebbenés nélkül hazudik, Rolandot bevitte a málnásba Ferinek meg írt egy kis programot, amit a kis Carl Friedrich Gauss kiröhögne. Persze lehet, hogy nem is hazudik, csak élénk a fantáziája, és hajlamos messzemenő következtetéseket levonni elégtelen információkból. Meglepően emberi.

Letöltés   


112. Karácsonyi DNS, vallástalan magyarok

Karácsonyi DNS, vallástalan magyarok

Adás: 2022. december 12. | Hossz: 00:31:26

Zoli hamis jeggyel utazgatott. Megszerettük a vonatozást újra, bár Roland babakocsit tolt az ajtóba, mert büdös volt. Karácsonyra azt javasoljuk, hogy adjuk meg a DNS adatainkat a tudjukkiknek. Cserébe kiderül kik a rokonaink, meg a hajlamaink sem maradnak titokban. Feri tovább küzd, hogy működjön a napeleme. Semmi sem biztos.

Letöltés   


111. Anyád van a felhőben

Anyád van a felhőben

Adás: 2022. november 21. | Hossz: 01:02:15

Feri megszerezte a felsőfokú nyelvvizsgáját, most Ronald Reagan-t hallgatja, amint vicceket mesél. Magyarországot a környékről egyedüliként nem hívták meg a zsaroló vírusok elleni konferenciára. Véletlen? Aligha. A KRÉTA betyárok vajon ártanak, vagy használnak, amikor rombolnak? Januártól Kovács tizedes meg felmegy a felhőbe, hogy megnézze a forgalminkat és a jogsinkat. Aha.

Letöltés   


110. Addigvoltjó mígkádárélt

Addigvoltjó mígkádárélt

Adás: 2022. október 27. | Hossz: 00:59:15

Feri jól kiborult. Saját pénzen telepítene napelemet, de hónapok óta szívatják. Most meg lehet, hogy az egész projekt a kukában végzi, mert az állam nem végezte el a házifeladatát. Elmerengünk azon, hogy a Kádár-rendszer kiszámíthatósága iránti nosztalgia helyes-e? A Tesla butuska robotja pedig azért nem egy észlény, mert még gyerek. A magyar cégvezetők meg nem félnek a kibertámadástól, mert az őket szerintük nem érinti. Innen szép nyerni.

Letöltés   


109. Az Ön vallása ateista?

Az Ön vallása ateista?

Adás: 2022. október 02. | Hossz: 00:52:32

Naná, hogy lehalt a népszámlálás oldala. Megint túlterheléses támadást indított a nép. Zoli kitöltötte, és megtudta, hogy az ateizmus is egy vallás. Sőt bevallotta a kérdőívnek, hogy nem érti, hogy az emberek mit mondanak, és őt sem értik mások. Ferit meg elütötték, de a biztosító nagyon kedves volt. Az MVM-nél végeláthatatlanok a sorok, amit nem kell sokáig személyesen kivárnunk, mert jön Optimus, a Tesla humanoid robotja, aki sorban állni biztosan jó lesz. Végülis olyan ez, mint egy adaptív tempomat.

Letöltés   


108. iPhone 14

iPhone 14

Adás: 2022. szeptember 22. | Hossz: 00:46:48

Feri kiakadt az új iPhone árán, és azt mondja, bár várta, hogy megjelenjen, mert ilyet akart venni, mégse bírná elviselni, hogy egy közel hatszázezres telefon nézne vissza rá minden SMS olvasásakor. Nyilván még nem vett 180 forintos kiflit. A tv adás tolvajait meg túlterhelnék a szolgáltatók, hogy akadozzon nekik az adás. A kérdés, hogy azoknál nem fog-e röcögni a kép, akik rendesen fizetnek, mert ők is azt a hálózatot használják.

Letöltés   


107. Még hogy magyar gáz

Még hogy magyar gáz

Adás: 2022. augusztus 31. | Hossz: 01:10:00

Vendégünk volt Tóth István geológus a miskolci egyetemről, aki elmondta, hogy nem oda Buda. A magyarországi gázlelőhelyek nem egyszerű szerzetek, kitermelésük egyáltalán nem megy egyik napról a másikra. Ráadásul az olaj és gázvagyon még fel sincs igazán tárva. Rázsi András, akit még nem ért utol a meteorológusbűnözőket sújtó üldözés, mert fizika tanárként húzza meg magát, elmondja, hogy az OMSZ előrejelzéseivel sok baj nem volt. Zoli szerint a kormány beállt azok sorába, akik frontális támadást indítanak a tudomány, a haladás és a józan ész ellen.

Letöltés   


106. Tervezett avulás – cseréljük a jót

Tervezett avulás – cseréljük a jót

Adás: 2022. augusztus 15. | Hossz: 00:47:00

A tökéletesen működő nyomtató leáll és azt mondja vegyél helyette újat. Az autó jelzi, hogy vidd szervizbe, mert olajat kell cserélni, a szerviz meg azt mondja, hogy jobb gyakrabban, akkor is, ha nem kell. Miért cserélünk le működő, javítható dolgokat? Mert a növekedéshez fogyasztás kell, a fogyasztáshoz meg avulás. Javítjuk a jót. Akkor is, ha ezzel pénzt és jövőt pazarlunk.

Letöltés   


105. Ispán, KATA, Revolut

Ispán, KATA, Revolut

Adás: 2022. július 25. | Hossz: 00:49:50

Ferinek szerelmet vallott az egyik ügyfele a Viberen. Senki nem érti, hogy hogyan történhetett. Az MNB azzal riogatja a Revolut ügyfeleit, hogy nem kapnak magyar fogyasztóvédelmi támogatást, de Zoli szerint ez az egyik legjobb érv a Revolut mellett. A KATA kinyírása az informatikusoknak is odatett, de azok fogják a kalapjukat és elhúznak. Mondjuk észt digitális állampolgárságot kérnek 100 euróért és már alapíthatják is ingyen a céget, nyithatják a bankszámlát…

Letöltés   


104. Nem kéne annyit Londonba repkedni

Nem kéne annyit Londonba repkedni

Adás: 2022. július 17. | Hossz: 00:41:00

Rolandot a kalapja miatt(?) kipécézték a vámosok LisztFerihegyen. Feri szerint nem kéne annyit repkedni. Amúgy elment üzemlátogatásra a Kibervédelmi Sasfészekbe, eldugta a belépőjét és megtudta, hogy az új Iphone-okat nem tudják feltörni. Az Androiddal könnyebb a dolguk. Az ipar paradigma váltás előtt áll, nemsokára a gyárak 3D nyomtatófarmok lesznek.

Letöltés   


103. Képfelvételezés, robotispán és a nyest

Képfelvételezés, robotispán és a nyest

Adás: 2022. július 04. | Hossz: 00:58:14

Elektronikus vezetői engedély meghosszabbításba bonyolódtunk, képfelvételezéssel, nem működő, béna szoftverrel és kedves állami ügyintézőkkel. Miért nem tud az állam az emberekkel értelmesen és érthetően kommunikálni? Bezzeg Horváthországban robotok fogják a korrupció miatt kiválasztani a köztisztviselőket. A GDPR miatt azért a sor végén majd egy korrupt ember ül. Esetleg egy nem korrupt. Majd egy gép eldönti. Feri nyestre utazik, és egész éjjel fülel. Durván uborkaszezoni adás.

Letöltés   


102. Az ember istent, a gép embert játszik

Az ember istent, a gép embert játszik

Adás: 2022. június 08. | Hossz: 00:52:57

Versler Sándor plébániai kormányzóval arról beszélgettünk, hogy a római katolikus egyház felhívással fordult a világ mesterséges intelligencia fejlesztőihez, hogy tartsanak be olyan normákat munkájuk során, ami lehetővé teszi a technológia emberi kontrollját. Szóba került, hogy lehet-e majd gyónni gépeknek, és adhatnak-e feloldozást, kiszabhatnak-e penitenciát? Az erkölcsös gépeknek hogyan kell majd viselkedniük? És ha minden kivételektől mentes, szabályos és átlátható lesz, akkor hova tűnik a méltányosság és a könyörület?

Letöltés   


101. Eu-s fék

Eu-s fék

Adás: 2022. május 29. | Hossz: 00:56:06

Alkoholmentes misebor, EU-s fék. Jól belebonyolódtunk abba az EU-s szabályozásba, hogy az új autó modellek nyártól helyettünk nyomják a féket. Az állam szeret szabályozgatni, a szuperállam, meg pláne, de a felelősséget továbbra is az egyén viseli. Csehország milliárdokat költ az elektronikus közigazgatásra, itthon az eSzemélyim appon kuncogunk. Feri volt Linzben, és el kellett ismernie, hogy bigdatában jobbak. A papok meg kérték, hogy ittasan is vezethessenek, de eddig ez nem adatott meg.

Letöltés   


100. Százasak vagyunk

Százasak vagyunk.

Adás: 2022. május 09. | Hossz: 01:09:46

Új-Zélandtól (Csaba) Budapesten (Rambó) át Egerig (Feri, Roland, Zoli) beszélgettünk arról, hogy hogy vagyunk. A századik beszélgetésünk arról, hogy a tudomány, a technológia és az emberi természet hogyan működik együtt a társadalom szervezésében, problémáinak megoldásában és okozásában.

Letöltés   


99. A podcast Moldovája

A podcast Moldovája

Adás: 2022. április 12. | Hossz: 01:10:17

Roland felhívta a mindenamikulfold.hu megálmodóját. Az oldal segít, ha valaki külföldre költözne. Szilvi elmondta, hogy több mint tízszeresére nőtt a forgalmuk a választás óta. Rengeteg érdeklődő akad, akinek lényegében mindegy, hogy hova, csak menni szeretne. Persze alig 10 százalékuk megy valójában el, és sokan hazajönnek, akik csalódtak. Feri, aki kiszállt a politikából, molotov koktélokat dobálna a megszállókra a Dobó tetejéről, és jól megvet minket, akik simán csak elmenekülnénk. Gyáva népnek nincs hazája. (Ezek szerint mégis van.)

Letöltés   


98. Dezinformációs hadviselés

Dezinformációs hadviselés

Adás: 2022. március 29. | Hossz: 01:06:38

A dezinformáció az egyik legősibb hadviselési mód, mondhatni fegyver. Az Internet világában megnőtt a hatékonysága és a jelentősége. Az Ukrán-Orosz háborúban mindkét fél használja, de úgy tűnik a 4.0-ás hadviselést az ukránok jobban űzik. A TIK-TOK csatát megnyerték. Zoli szerint a parlamentáris választások azért nem lesznek szabadak és demokratikusak, mert az ehhez szükséges információktól a választókat elzárták. Zsuzsa telefonon mondja el, hogy mire figyeljünk a szavazásnál, hol tudnak csalni a csalni akarók.

Letöltés   


97. InterNyet – Bőségsza.ru helyett sanya.ru

InterNyet – Bőségsza.ru helyett sanya.ru

Adás: 2022. március 11. | Hossz: 01:16:54

Nyomulnak a hackerek a az orosz kiber télben. Lopkodják az adatokat, átírják az oldalakat. Az Anonymus is hadat üzent, pedig nem is létezik, de attól még erős. Putyin sima gyilkos, háborús bűnös, akinek Zoli szerint Orbán a szárnysegédje. Feri azt mondja, hogy nem akartak az oroszok civileket ölni, csak mellé ment. Roland meg azon csodálkozik, hogy hogyan fognak a háztáji Internettel boldogulni az oroszok, Zoli meg azt tartja elképzelhetetlennek, hogy Ikea, McDonald's és KFC nélkül lehetne élet. Az biztos, hogy hosszú orosz tél jön.

Letöltés   


96. Az oroszok már Ukrajnában tankolnak

Az oroszok már Ukrajnában tankolnak

Adás: 2022. február 23. | Hossz: 00:58:26

Támadás! Támadják Gattyán cégét, nem a pornósat, hanem hitelesítőt. Támadják az otthoni NAS-okat, meg az ukránokat. A Revolutot meg kiutálták Magyarországról, úgyhogy küldhetjük Litvániába a forintot. Roland és Feri lelkendeznek egy ál-örökösnő netflixes kalandjain (Inventing Anna). Nekünk is támadt pár ötletünk...

Letöltés   


95. Pedofillista

Pedofillista

Adás: 2022. február 06. | Hossz: 01:02:50

Feriről kiderült, hogy nem pedofil. Zoli szerint a pedofil-vadász szolgáltatás színtiszta politikai cirkusz. Az egyemen a pizzát rendelő munkatárs gépe meg 250 gigabájtnyi adatot forgalmazott. Mindezt egy szuper szoftver derítette ki. A bankok nevében meg adathalász spam áradat zúdul ránk. Beszélgettünk az Erőltetett menet (Ascension) kínai dokumentumfilmről, amit Zoli szerint ha valaki megnéz, akkor nem akar a mai Kínával barátkozni soha többet.

Letöltés   


94. Holnap vizsgázom, jeles lett

Holnap vizsgázom, jeles lett

Adás: 2022. január 21. | Hossz: 00:53:04

Feri retteg a víztől, nem alaptalanul. De van már szenzora. Kerékbilincs ellen telefonszám, kígyónak lábsó. A pénzéhség az innovátorokat meg csalóvá teszi, viszont továbbra sincsenek csodák. Bár van, aki már tudja a holnapi vizsgája eredményét, mert egy politikusi telefon mégis csodákra képes. Közben meg úgy törnek kódot a kvantum gépek, mint szovjet ember a szűzföldet. Röhögcséltünk.

Letöltés   


93. Fojtogató légkör a hegyi falvakban

Nem éri meg, de lehet, hogy veszek.

Adás: 2022. január 06. | Hossz: 01:11:08

Fojtogató légkör a hegyi falvakban, Roland a hegyekben készül lakni. Elhívtuk Csathó Tibit az Életfa Környezetvédő Szövetségtől, aki nem egy zöldségeket beszélő környezetvédő, hanem kitartó és türelmes szemléletváltozáspárti. Kiderült, hogy a hegyi falvakban is fullasztó a légkör, mert sok mindent elégetnek, amit nem kéne, például nedves fát, szemetet. A gáztüzelés helyben jobb levegőminőséget eredményez, csak elpusztítja a bolygót és az emberiséget. Azonban vannak jó fát égető kazánok és cserépkályhák, amik nem 'kormolnak'. Drágák. Zolinak is van hálózatba kötött levegőminőség mérője, amit lelkes social engineering fanatikusok készítenek. A tűzijáték meg a kutyák mellett a vizeknek is odatesz.

Letöltés   


92. Nincs ingyenbuszás

Nincs ingyenbuszás

Adás: 2021. december 20. | Hossz: 01:00:20

Zoli bizonytalan abban, hogy mi a nagyobb kreténség, állatot tartani házikedvencnek, vagy tűzijátékokat robbantani? Az egri önkormányzat béna kérdőívvel támad a kérdésben. Egerben meg ingyen lehet buszni a helyieknek, ami nagyon menő. Az már kevésbé érthető, hogy miért nincs ez átgondolva. Ha sikeres lesz a program, akkor abba rokkan bele, ha kudarcos, akkor meg abba. Új-Zélandon betiltják a dohányzást, Völner meg úgy bukott le, hogy attól még a Fidesz is erősödött.

Letöltés   


91. Jönnek a hetes áramszünetek(?)

Morális intelligencia

Adás: 2021. november 15. | Hossz: 01:07:08

Ügetnek újfent az apokalipszis lovasai. Az osztrák és a német hadsereg szórólapokon kéri a lakosságot, hogy készüljenek fel, akár több hetes áramszünetre is. Sál, sapka. Feri angyalbőrbe is bújna, hogy megregulázza a rakoncátlan egyetemi oktatókat, akikre Zoli elektromos nyakörv elhelyezését javasolta. A Média Markt-ot jól megzsarolták, Roland elmondja, hogy néha hiába van mentés, mégsem lehet visszaállítani az adatokat. Zoli megkérdezte a morális AI-t, hogy lehet-e állatokkal közösülni. A válasz:.

Letöltés   


90. Tiltsanak ki mindenkit mindenhonnan!

Trollmágnes a vasreszelékben

Adás: 2021. november 02. | Hossz: 00:59:46

Egy adás csak erős idegzetűeknek. Már mi is untuk a sok csámcsogást, ami kijött belőlünk azt a gumicsontot rágva, hogy van-e joguk a garázsaik használatára a sétáló belváros lakosainak. És egyáltalán, mennyire korlátozhatja egy közösség a többség érdekében a kisebbség jogait? Hárman, háromfélét beszéltünk hosszasan... Friderikusz meg nem nagyon érti, hogy mi az a podcast, meg ez az új média. Nem, nem egy dróton dzsaló Kossuth rádió.

Letöltés   


89. Feri majdnem észt lett, de már elmúlt

Läbikäik puudub ümberkäik suurtüki tn kaudu.

Adás: 2021. október 15. | Hossz: 00:59:46

Feri Észtországban tanulmányozta a digitálisállam rendszert, de a lakatot azért levágták a bőröndjéről. Szerinte a magyarorszag.hu sem rossz. Ezen jót kacagtunk. Mondjuk az Észt személyivel bankolhatsz, utazhatsz, ügyet intézhetsz. Mindent, kivéve a házasságot, meg a válást. 130 euró, és azonnal lehet bankszámlád, vállalkozásod. Az utcákon meg buta robotok viszik a cuccokat, az oroszok viszont maradnak a spájzban. Azt is megnéztük, hogy hogyan próbálták felderíteni azt, hogy ki az Ördög ügyvédje? Spoiler: bénán, de vehemensen. A Protonmail meg kiadja az adatokat, mondjuk nem a magyar hatóságoknak.

Letöltés   


88. Balatoni hekker Teslával

Balatoni hekker Teslával

Adás: 2021. október 01. | Hossz: 01:02:45

Feri ment egy kört a Tesla X-szel – nem lennénk Musk helyében. Felraktuk az IOS15-öt – nem lennénk az Apple helyében. Megfejtettük az előválasztást ért támadást: egy rossz rendszer és egy rosszindulatú rendszer találkozása. Elmondjuk 100 dollárért hogyan kell a darkneten DDOS támadást rendelni, de ebben nincs benne a kapucnis pulcsi ára. (spoiler: ne nézz a kamerába!) 23 ezer magyarországi kamera vált zombivá, ami nagy szám, de nem akkora, mint ahány magyar zombivá vált. A chip hiányt meg az ócska technológiához ragaszkodó autógyárak okozzák, mert a papírgyáraktól kőtáblákat akarnak rendelni.

Letöltés   


87. Rambó a stúdióban, vírus a gépeken

Rambó a stúdióban, vírus a gépeken

Adás: 2021. szeptember 15. | Hossz: 59:01:00

Feri egy igazi vírusölő nagyagyúval, Rambóval beszélget arról, hogy a rendszerek hibáit kihasználó vírusok ellen, a rendszerek létrehozói tudnak-e hatékonyan védekezni? Esetleg kell-e harmadik féltől származó vírusölőt bevetni. Naná, hogy kell, derül ki ebből a spoilerből, de a részletek az ördögben vannak, és hogy ki az ördög, ahhoz hallgassátok meg ezt a rendkívüli adást. Szó lesz bűnözőkről, egymást irtó vírusirtókról, és az egyén felelősségéről.

Letöltés   


86. Medveriasztó csengő: drága, működik

Nem medve az, póniló.

Adás: 2021. szeptember 04. | Hossz: 01:09:55

Felültünk a para vonatra, de be kellett látnunk, hogy az Apple nem elemzi a pedofil fotóinkat, hanem csak összeveti a már ismert közkézen forgó képekkel és így tilt. Szóval AI még nincs a szemünkben. Mea maxima sorry. Roland medvecsengőt vett, hogy riasszon, Zoli viszont a szúnyogok hiányáért beáldozná a fecskéket. Emberek, mi lesz a biodiverzitással??!! Egy kutatás meg azt mutatja, hogy az amerikaiaknak picit több, mint a fele nem sültbunkó. Örülünk?

Letöltés   


85. Megbuzít a duolingo

Népszerűsíteni a homoszexualitást.

Adás: 2021. augusztus 15. | Hossz: 01:00:33

Csak nem bírtunk lejönni a buzi-vonatról, de legalább sínre tettük. Ferit meg moleszterálja a Duolingo, hollandul kényszeríti meleg mondatok fordítására. Az Apple órája meg rászól, hogy nem mosott elég ideig kezet. Roland eléggé kiakadt, hogy az Apple elkezdi nézegetni a felhőbe töltendő képeinket és ha gyanúsat talál köztük, akkor nem tölti fel. Mi lesz ennek a vége? A rendőrség meg nyalizó appot fejleszt. Lesz benne sok simogatás.

Letöltés   


84. A magyar kormány lebukása járulékos veszteség volt

Önnek három olvasott üzenete érkezett.

Adás: 2021. július 26. | Hossz: 00:46:45

Naná, hogy a kicsi kémről beszélgettünk. Feri szerint nem kiberfegyver, mert nem úgy rombol a Pegazus, mint mondjuk egy zsaroló vírus, de elmondta, hogy erről a hadászok közt is megoszlanak a vélemények. Egy átlagembert nem fenyeget olyan veszély, hogy milliókért lehallgatják. Azt javasoljuk, hogy azért, mert a Vogonok felrobbantják a Földet, még ne kezdjenek el részegen vezetni. Azaz, a kivédhetetlen kiberinzultusok léte nem szabad, hogy a kiberhigénénk romlását okozza, mert azt úgyis mi szívjuk meg.

Letöltés   


83. Semmi sem jó

Vegyél már egy rendes ruhát.

Adás: 2021. július 14. | Hossz: 00:55:17

Az Airpods-t cserélik, cipőt nem. Drágaság van, és arra is szervizdíjat számolnak. Nekünk ma semmi sem volt jó.

Letöltés   


82. Hatótáv-para

Hatótáv-para

Adás: 2021. június 25. | Hossz: 00:57:19

Feri megtudta, hogy mi az a hatótáv-para. Beült egy villanyautóba és elment Esztergomba. Aztán feltöltötte, de nem mert klímát használni. Meg vitorlázott is vele. Roland meg feketeöves dodzsemes, aki a kocsitöltők nagy tudója. Megmondja hova, mit dugjunk. A fedélzetikamerás autósok az utak házmesterei lettek. Beszóltunk nekik, mint a Facebook az Apple-nek. A soha le nem járó Windows 10 néhány év múlva persze, hogy lejár. Jön a 11-es. Feri szülinapjára eBook olvasót kapott és nyomogatja. Ezért a többiek megdicsérték és leszólták. Business as usual.

Letöltés   


81. Bányásztunk egy kis Bitcoint

Gyere vissza Tóni :-)

Adás: 2021. június 15. | Hossz: 00:52:57

Feri elment bányásznak. Jó, mondjuk bányászinasnak, és elkezdett bedolgozni a Bitcoin bizniszbe. Elmondja, hogy hogy járt. Meg arról is beszélünk, hogy mi az a pénz, a Bitcoin mennyiben az, és miért jó, ha elégetünk egy csomó gázt, hogy virtuális semmiket számolgassunk. Az FBI durván megszívatta az alvilágot egy kamu chat programmal, a TEK meg elkapott egy szerencsétlen volt piarista srácot, aki iszlám harcost játszott. Egy könyv arról, hogy ne bízzunk az emberismeretünkben.

Letöltés   


80. Túltolták Gyurcsányt

Eminem, mindenki szereti, de mi nem.

Adás: 2021. június 01. | Hossz: 01:07:04

Feri kiakadt, hogy már a Duolingo-ban is Gyurcsányt ekéző videókat kell nézni. Megszaladt a fika-cerka. Viszont az Aldi áron reklám nekünk bejött. A trash jó. Hekkelgetik az Apple Air tegjét, meg az egyetemeket is. Zsarolnak a kamera előtti szexszel, ha volt, ha nem volt. Mérő László kimatekozta, hogyan semlegesítse az ellenzék a trollokat. Müszi.

Letöltés   


79. Csernobil újratöltve

Nem jó, de nem is tragikus.

Adás: 2021. május 18. | Hossz: 00:56:42

Valami izzik a mélyben. Letöltöttük az online oltási igazolást és felkacagtunk. Őrületes árak a szakik piacán. Most adjátok el a videó kártyáitokat, felkészülnek a merevlemezek. Annyira környezetszennyező a kriptopénz, mint amennyire nagy üzlet.

Letöltés   


78. Beoltottak, oszt elkaptam

Kívül tessék nyalakodni!

Adás: 2021. május 05. | Hossz: 01:02:19

Feri mesél a történetéről. Oltási igazolvány hiszti: megint mindenki ért a virológiához. A B-közép meg a TASZ-ra hivatkozik, meg az EU nem létező rendeleteire. Közben egy fagyizó hősiesen nem nyit meg két asztalt. Az Apple új termékei meg őrültül szexiek lettek, a régiek meg tiszta ócskavasnak tűnnek. Vegyük az M1-es cuccokat, vagy várjunk az M2-re? Összecsapunk.

Letöltés   


77. Most a tanárokat utálják

Az öregotthon kandúrjai

Adás: 2021. április 19. | Hossz: 00:54:04

Mai vendégünk, Rázsi András tanár úr volt, akivel arról is beszéltünk, hogy mire ez a fene nagy tanár ellenes hangulat? Miért borul ki azon a kormány, ha egy szakszervezet a dolgozókat képviseli és hogyan lesz egy újabb csoportból közellenség? Meg persze miért gondolja bárki is, hogy érte nem fognak eljönni? Megbeszéltük a szegedi katedrás-bunkó sztoriját is, és ajánlottuk elolvasásra Richard Feynman, QED című könyvét, mert nem élhetünk kvantum-elektrodinamika nélkül.

Letöltés   


76. Lakik-e szexuális bűnöző a szomszédomban?

Gázpalackkal nyerni a bicikliversenyt

Adás: 2021. április 06. | Hossz: 00:57:16

A tanárok saját gépein is kutakodnának. Éberek a tankerületek. A pedagógusok saját tulajdonú számítógépeit is átkutathatja egy bizottság, ha azzal mondjuk online órát tart valaki. A szakszervezet tiltakozik. Átverős csomagértesítésem jött, azonnal kitöröltem, de megjött a csomagom, mit csináljak? A Wordpress oldalakat hackelgetik. Feri néhány dollárért lekérte egy amerikai állampolgár Internetről beszerezhető adatait és megtudtuk, hogy milyen autókat vett és mikor, mi dolga volt a törvénnyel, kik a rokonai, üzletfelei és, hogy lakik-e szexuális bűncselekményért elítélt személy a szomszédban. Megdöbbentően alapos adatokat kapott. Mások meg lopják a tévéadást, de a műsorgyártóknak kezd elege lenni. Pedig a Digi dekódolásához csak egy kis occó kínai izé kell, de a Telekom sem mindenfelé védett.

Letöltés   


75. Pornó módba kapcsolva is látszunk

Majomból kotyvasztott vakcina

Adás: 2021. március 24. | Hossz: 00:53:44

A nagy testvér mindig figyel. Aki azt hiszi, hogy a böngészőben elég a privát módot bekapcsolni, és akkor láthatatlanná válik, elég nagyot téved. Láthatatlanná csak az oltás regisztrációval lehet válni, mert ott aztán komoly algoritmusok randomizálják az adatainkat. Ez van akkor, ha az igénytelenség hozzánemértéssel párosul.

Letöltés   


74. Szülészeti erőszak, lemeztelenítés

Szójatejjel a biorépát

Adás: 2021. március 08. | Hossz: 01:01:11

Roland nem otthon, hanem egy Airbnb szálláson 'otthon szült'. Ezen még a házigazda is meglepődött. A bábák nem úgy szerelik az autó alját, hogy fejetetejére állítják, míg néhány orvos kényelemből igen. A szemétben talált számítógépeken meg egészségügyi adatok voltak. Legjobb lenne otthon egy napkohó, egy gőzkalapács, de akár egy redőnyhúzóval is érdemes lenne szétverni a merevlemezeket, mielőtt kidobjuk őket.

Letöltés   


73. Nincs ennél jobb szövegünk?

Kórházi fertőzésben elpusztult koronavírus

Adás: 2021. február 19. | Hossz: 00:49:56

A nemzeti nyunyóka mellényomott, de aztán rájött, hogy a törvényeket ők hozzák. Beszélgetünk arról, hogy bizony rendszeresen küldünk leveleket olyanoknak, akiknek nem szeretnénk. Meg, hogy alig lehet már megkülönböztetni a bankokat a csalóktól. Az oltás körül meg akkora kavarás, hogy lassan jobban bízhatunk egy javasasszonyban, mint a hivatalos kommunikációban (propagandában). Ahelyett, hogy egy helyszínt és egy időpontot kapnának az oltásra regisztráltak, egy bullshit generátor küld nekik kamu emaileket. Meg még konzultálhatunk is arról, amiről semmi fogalmunk.

Letöltés   


72. A zemberek érdekében betiltjuk a zinternetet

Megregulázni a fácsét

Adás: 2021. február 04. | Hossz: 00:51:39

Arról is beszélgettünk, hogy jól odacsördítünk majd a Facebooknak, ha nem úgy fütyül majd, ahogy mi táncolunk. Meg, hogy Feri szereti a zelektromos autót, meg a Zamazon részvényeket, amik persze kólát fialnak. A magyar fészbukozók nem maradnak HumBug nélkül, csak valaki dugja már be a konnektorba. A vendéglősöknek közben viszket a fakanál a kezükben. Nyitnikék.
https://www.youtube.com/watch?t=121&fbclid=IwAR0wDMS2JUq4aD8DcPVbSNaWcsD6svJlwFKJpzTCHYWL0l1NgWJTBJoArXc&v=C02QSdgKq44&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=s_dAhSOtnTE

Letöltés   


71. A Facebook Messengernek sok füle van

Könnyek közt súgom neked Signalon

Adás: 2021. január 25. | Hossz: 00:38:00

A mai adásban arról beszélgettünk, hogy aki paranoiás, annak nem érdemes magán kívül senkivel sem beszélgetnie, mert a chat programok bizony tolják az adatot a titkosszolgálatoknak, a marketingeseknek, meg bárkinek, akinek füle van. A WhatsApp-ról menekülők a Signalra, a Telegramra mag hasonló biztonságosnak (lehallgatás biztosnak) hitt alkalmazásokra menekültek. De vajon biztonságosabbak-e? (Spoiler: igen, de mind máshogy.) A Xiaomit meg Trump utolsó leheletével kitiltotta az USA-ból. Biden meg nem sietett visszacsinálni. De mi is a baj a kínai gyártókkal? Az, ami a vakcinájukkal. Lehet, hogy jó, lehet, hogy rossz, de az biztos, hogy semmi megbízhatót nem tudunk róla.

Letöltés   


70. Oltakozzatok

A Zaporozsec bezzeg jó lenne

Adás: 2021. január 14. | Hossz: 00:52:50

70-edik jubileumi podcast. 70 fölött naná, hogy regisztráltunk az oltásra. Nem is egyszer, többször, de válaszra sem méltattak. Megbeszéltük, hogy semmi sértő nincs abban, hogy asszonyság, bár Zoli szerint szimplán jellemhiba. Lehet jó az orosz? Az az aggályos, hogy Trumpot kirúgták, vagy az, hogy eddig is engedték tweetelni? És az örök kérdés: Miért hiszik a futóbolondok, hogy a téveszméik pont annyit érnek, mint a bizonyított tények és ezért érdemesek a terjesztésre?
Aki nem oltakozik, az jól ki lesz tiltva innen-onnan. Rendben van ez? Spoiler: de mennyire! Ja, és idéntől vezethetnek nők metrót - Oroszországban.

Letöltés   


69. Iparűzési adó

Ne kérjétek már, hogy ne fizessetek

Adás: 2020. december 31. | Hossz: 00:57:30

A kispapa, a cinikus és a depressziós. Úgy volt, értékeljük az évet, és megjósoljuk a jövőt, de témáink inkább a vakcinációba vetett hit, a a felelős polgári magatartás az iparűzési adóval kapcsolatban és magyar Facebook, a Hundub irányába mentek.

Letöltés   


68. Mit vegyünk karácsonyra?

Akaszd a fát a falra

Adás: 2020. december 17. | Hossz: 00:50:53

Podcast a youtube-on, FireEye feltörése: https://www.fireeye.com/blog/threat-research/2020/12/unauthorized-access-of-fireeye-red-team-tools.html
Apple M1: https://appleblog.blog.hu/2020/11/11/oke_itt_az_m1_chip_de_mi_a_rejtett_hatuluto_benne_amire_senki_nem_gondolt

Vakcinafejlesztők letámadása: https://www.napi.hu/tech/microsoft_tamadas_ert_tobb_vakcinafejleszto_ceget.717648.html

Letöltés   


67. Pszichó

Meghülyültél öregkorodra papó

Adás: 2020. december 03. | Hossz: 00:52:50

Tényleg elmentek a madarak Egerből? Tényleg jobban hiszünk a propagandának, mint a saját szemünknek? Miért nem győződünk meg nyilvánvaló dolgokról, és miért megyünk a nyájjal? Vendégünkkel ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Letöltés   


66. Elnökválasztás

Elnök úr, kívül tágasabb!

Adás: 2020. november 20. | Hossz: 00:46:30

Soha nem láttuk még ilyen elnökválasztást, botrány botrány hátán, csak kapkodjuk a fejünket. Valamiért úgy érezzük, hogy a magyar pártpreferenciáknak megfelelően kell izgulnuk az új elnökért, pedig dehogy. Zoli elmagyarázza a választási rendszereket (Spoiler: rendkívül bonyolult.)

Letöltés   


65. Mi legyen a pet palackkal?

Szarok a környezetbe'

Adás: 2020. október 30. | Hossz: 00:51:09

Zöld kérdésekről beszélgettünk Törőcsik Gáborral.

Letöltés   


64. Rihekopó42

Posztol a troll

Adás: 2020. október 19. | Hossz: 00:37:51

Trollokról és kommentelőkről.

Letöltés   


63. Zéró Tolerancia

Majd a tízparancsolat megoldja ezt is

Adás: 2020. október 08. | Hossz: 00:44:15

Zéró tolerancia és az új orvosbérek.

Letöltés   


62. The Social Dilemma

Az én cicám a legszebb a neten

Adás: 2020. szeptember 24. | Hossz: 00:50:14

A The Social Dilemma c. filmről beszélgettünk.

Letöltés   


61. Talizmátor 21

Tekergetheted napestig

Adás: 2020. szeptember 10. | Hossz: 00:45:45

Egy hosszabb szünet után újra jelentkezünk.

Letöltés   


60. Összevesztünk a jelszavakon

Nyilvános a kulcsom

Adás: 2020. augusztus 14. | Hossz: 00:45:38

Összevesztünk a jelszavakon.

Letöltés   


59. Legfeljebb majd fel fogok gyógyulni

Csernus majd megaláz

Adás: 2020. július 28. | Hossz: 00:49:46

A Google kísérlete a levelezés leváltására: https://sg.hu/cikkek/it-tech/70627/google-wave-miert-is-jo-ez-nekunk
Revolut magyar bankszámlaszám: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200625/magyarorszagon-vezetett-szamlat-nyitott-a-revolut-438604
Nem váltak be a kontaktkövető alkalmazások: href=https://24.hu/tech/2020/07/25/koronavirus-kontaktkoveto-alkalmazasok-applikaciok-hatastalan
Szabad Index: http://szabadindex.eu

Letöltés   


58. Civil civilnek farkasa

Elperelték a labor nevét.

Adás: 2020. július 14. | Hossz: 00:46:25

Elperelték a labor nevét, új apple processzorok jönnek, és a Mona Lisa is kisebb, mint gondolnánk.

Letöltés   


57. Lopják a bankunkat

Újabb bankbotrány, első pofon a fintech cégeknek.

Adás: 2020. június 30. | Hossz: 00:37:17

Késnek az aliexpress-es cuccok.

Letöltés   


56. Lehallgat a villanykörte

Tech témák az on-line nyelvvizsgától a villanykörtés lehallgatásig.

Adás: 2020. június 19. | Hossz: 00:47:20

A Digi büntetése: https://www.naih.hu/files/NAIH-2020-1160-10-hatarozat.pdf?fbclid=IwAR0NYDZtpPaXHyeZ2qI7nn7ioKOFeCdanwF8_6CvCcwKNVg1zg8u9N7tLI8

Letöltés   


55. Például a digitális cigány

A mesterséges intelligencia és a zene kapcsolatáról beszélgettünk Weil Andrással.

Adás: 2020. június 05. | Hossz: 00:47:03

A mesterséges intelligencia és a zene kapcsolatáról beszélgettünk Weil Andrással.

Letöltés   


54. Valami történik a kibertérben

Nagy a mozgolódás, valami készül a kibertérben.

Adás: 2020. május 22. | Hossz: 00:49:36

Nagy a mozgolódás, valami készül a kibertérben.

Letöltés   


53. Konteó

A koronavírussal ismét megjelentek az összeesküvéselmélet-hívők. Régi történetek új köntösben.

Adás: 2020. május 10. | Hossz: 00:48:01

A koronavírussal ismét megjelentek az összeesküvéselmélet-hívők. Régi történetek új köntösben.

Letöltés   


52. Wiesman: Paranormalitás

On-line nyelvvizsga, Szolgálati közlemény és könyvismertető. Meg cicukák.

Adás: 2020. április 22. | Hossz: 00:38:35

On-line nyelvvizsga, Szolgálati közlemény és könyvismertető. Meg cicukák.

Letöltés   


51. A tőgyet nem tudjuk megállítani

Hetvenkétezer nyelvvizsga nélküli diploma kerül kiadásra, és Zoli egy kecskével meghekkelte a Hackatont.

Adás: 2020. április 13. | Hossz: 00:38:07

Hetvenkétezer nyelvvizsga nélküli diploma kerül kiadásra, és Zoli egy kecskével meghekkelte a Hackatont.

Letöltés   


50. Gimisek karanténban

Hogyan látja az iskolát egy mai középiskolás? Vendégünk a gimnazista Kovács Dániel, akivel a jelenlegi helyzetről, és az oktatással kapcsolatos elvárásokról beszélgettünk. Zoli egy könyvajánlót indított, a pilotban rögtön belecsapott a lecsóba: ha még nem voltál összezavarodva, majd leszel. Csak igazi ínyenceknek.

Adás: 2020. április 03. | Hossz: 00:48:00

Hogyan látja az iskolát egy mai középiskolás? Vendégünk a gimnazista Kovács Dániel, akivel a jelenlegi helyzetről, és az oktatással kapcsolatos elvárásokról beszélgettünk. Zoli egy könyvajánlót indított, a pilotban rögtön belecsapott a lecsóba: ha még nem voltál összezavarodva, majd leszel. Csak igazi ínyenceknek.

Letöltés   


49. Nyájimmunitás

A távmunka információbiztonsági problémái. Többek közt.

Adás: 2020. március 26. | Hossz: 00:44:12

A távmunka információbiztonsági problémái. Többek közt.

Letöltés   


48. Távoktatás

Túl az első napokon: hogyan álltunk át távoktatásra néhány nap alatt? A komoly helyzet ellenére mi vidámak maradtunk. Ja, és Tömény Történelem.

Adás: 2020. március 18. | Hossz: 00:42:34

Túl az első napokon: hogyan álltunk át távoktatásra néhány nap alatt? A komoly helyzet ellenére mi vidámak maradtunk. Ja, és Tömény Történelem.

Letöltés   


47. Egyetemi bezárás

Izgalmas napok: a koronavírus miatt az egyetemek távoktatásra állnak át. Mi történik, hogyan lehet ennek megfelelni?

Adás: 2020. március 13. | Hossz: 00:45:28

Izgalmas napok: a koronavírus miatt az egyetemek távoktatásra állnak át. Mi történik, hogyan lehet ennek megfelelni?

Letöltés   


46. Az én fajtám üdvözlettel

Ma maradtunk az informatikai témáknál.

Adás: 2020. március 06. | Hossz: 00:49:57

Ma maradtunk az informatikai témáknál.

Letöltés   


45. Lépegető kutyaf*sz

A labor eheti rendezvénye az Okoskultúráról szólt - jelentsen az bármit. Ebből kiindulva vitatkoztunk a mai felsőoktatásról. Merre tovább? Tudomány vagy szakmunka?

Adás: 2020. február 20. | Hossz: 00:52:52

A labor eheti rendezvénye az Okoskultúráról szólt - jelentsen az bármit. Ebből kiindulva vitatkoztunk a mai felsőoktatásról. Merre tovább? Tudomány vagy szakmunka?

Letöltés   


44. Nyelvtanulás

Nyelvtanulás külföldön.

Adás: 2020. február 05. | Hossz: 00:50:25

Nyelvtanulás külföldön.

Letöltés   


43. Az 5G-t megölni nem kell félnetek

Megpróbálunk jóslatokba bocsájtkozni a a 2020-as év nagy informatikai fejlesztéseiről, és megvitatjuk az 5G káros hatásait.

Adás: 2020. január 17. | Hossz: 00:45:40

Megpróbálunk jóslatokba bocsájtkozni a a 2020-as év nagy informatikai fejlesztéseiről, és megvitatjuk az 5G káros hatásait.

Letöltés   


42. Cicatüntetés

Prófécia, állatvédelem, karácsonyfa, ajándékok és 2019-es összefoglaló.

Adás: 2019. december 22. | Hossz: 00:56:48

Prófécia, állatvédelem, karácsonyfa, ajándékok és 2019-es összefoglaló.

Letöltés   


41. Népszavazás

Népszavazás helyi ügyekben.

Adás: 2019. december 20. | Hossz: 00:56:48

Népszavazás helyi ügyekben.

Letöltés   


40. Black Friday

A Mikulás adózásától a Black Friday-ig.

Adás: 2019. december 06. | Hossz: 00:51:52

A Mikulás adózásától a Black Friday-ig.

Letöltés   


39. Hagymás sztapacskával a klímaváltozás ellen

TEDxEger beszámoló, műhúsevés a Burger Kingben.

Adás: 2019. november 22. | Hossz: 00:49:18

TEDxEger beszámoló, műhúsevés a Burger Kingben.

Letöltés   


38. Fibrilláció

Egészség és az okos eszközök.

Adás: 2019. november 08. | Hossz: 00:57:05

Egészség és az okos eszközök.

Letöltés   


37. DarkNet

Darknet: áldás vagy átok?

Adás: 2019. október 25. | Hossz: 00:37:39

Darknet: áldás vagy átok?

Letöltés   


36. Választási csalás

A választási csalások régi és új módszereiről beszélgettünk.

Adás: 2019. október 11. | Hossz: 01:05:08

A választási csalások régi és új módszereiről beszélgettünk.

Letöltés   


35. Egy-két szeplő a Revolut orrán

Két hét Revolut használat után már látszik egy két probléma, és szó esik az innovátor dilemmájáról is.

Adás: 2019. szeptember 27. | Hossz: 00:57:24

Két hét Revolut használat után már látszik egy két probléma, és szó esik az innovátor dilemmájáról is.

Letöltés   


34. Revolut

A megújuló banki szolgáltatások úttörőjéről, a Revolutról beszélgettünk.

Adás: 2019. szeptember 13. | Hossz: 00:49:47

A megújuló banki szolgáltatások úttörőjéről, a Revolutról beszélgettünk.

Letöltés   


33. Csajozás

Hogyan csajozik egy matematikus?

Adás: 2019. szeptember 06. | Hossz: 00:48:00

Hogyan csajozik egy matematikus?

Letöltés   


32. Norway

Egy norvég ebédből kiindulva beszélgettünk.

Adás: 2019. augusztus 16. | Hossz: 00:52:52

Egy norvég ebédből kiindulva beszélgettünk.

Letöltés   


31. Közélet

London, punkok, sajtburesz és a melegek. Meg Microsoft.

Adás: 2019. augusztus 02. | Hossz: 00:55:12

London, punkok, sajtburesz és a melegek. Meg Microsoft.

Letöltés   


30. Klímaváltozás

A klímaváltozásról beszélgettünk Rázsi András egyetemi oktatóval.

Adás: 2019. július 19. | Hossz: 01:11:44

A klímaváltozásról beszélgettünk Rázsi András egyetemi oktatóval.

Letöltés   


29. Migránspodcast

Vendégünk Japánban, majd Új-Zélandon élő Pusztai Csaba, akivel az idegenben létről beszélgettünk - kicsit másképp.

Adás: 2019. július 05. | Hossz: 00:53:41

Vendégünk Japánban, majd Új-Zélandon élő Pusztai Csaba, akivel az idegenben létről beszélgettünk - kicsit másképp.

Letöltés   


28. Konteó

Beszélgetés a hallgatózó okostelefonról és a szabad szoftverekről.

Adás: 2019. június 21. | Hossz: 00:38:01

Beszélgetés a hallgatózó okostelefonról és a szabad szoftverekről.

Letöltés   


27. 5 másodperc elhalasztva

Tartoztunk a Slack-kel, újabb csapás a Huawein, és 5 másodperces utalás sem lesz.

Adás: 2019. június 07. | Hossz: 00:44:52

Tartoztunk a Slack-kel, újabb csapás a Huawein, és 5 másodperces utalás sem lesz.

Letöltés   


26. Csevegőszoftverek

A csevegőszoftverekről.

Adás: 2019. május 21. | Hossz: 01:01:10

A csevegőszoftverekről.

Letöltés   


25. Villanyrobogó

A villanyrobogóról és az engedély néküli hackelésről.

Adás: 2019. május 10. | Hossz: 00:43:38

A villanyrobogóról és az engedély néküli hackelésről.

Letöltés   


24. És sarokkaparó bajuszkeféje van-e?

Tapasztalatok az elektromos rollerről és a takarítógépről.

Adás: 2019. április 26. | Hossz: 00:43:59

Tapasztalatok az elektromos rollerről és a takarítógépről.

Letöltés   


23. Falusiak a Mercedesben

A közösségi közlekedésről a Mercedestől az elektromos rollerig.

Adás: 2019. április 10. | Hossz: 00:47:27

Feri kipróbálta a Mol Limot, és rácsodálkozott. Ennek kapcsán beszélgettünk a közösségi közlekedésről az autóktól a rollerig.

Letöltés   


22. Milyen kígyót?

A 10-es cikkelyről, GDPR-ról és a DNS vizsgálatokról.

Adás: 2019. március 29. | Hossz: 00:40:13

A 10-es cikkelyről, GDPR-ról és a DNS vizsgálatokról.

Letöltés   


21. TEDxEger

Ősszel TEDx Egerben.

Adás: 2019. március 15. | Hossz: 00:35:44

Ősszel TEDx Egerben..

Letöltés   


20. Mi lesz veled, könyvtár?

A könyvtárak jövőjéről beszélgettünk Dr. Racskó Rékával.

Adás: 2019. március 01. | Hossz: 1:05:39

A könyvtárak jövőjéről beszélgettünk Dr. Racskó Rékával.

Letöltés   


19. Digitális Közös Piac

Zoli Brüsszelben, a Digitális Közös Piac Konferencián járt.

Adás: 2019. február 15. | Hossz: 00:55:17

Zoli Brüsszelben, a Digitális Közös Piac Konferencián járt.

Letöltés   


18. Bett Show

Élménybeszámoló a Bett Show-ról.

Adás: 2019. február 01. | Hossz: 00:44:09

Élménybeszámoló a Bett Show-ról.

Letöltés   


17. Elektromos autó

Sznobizmus vagy tényleg itt az idő a váltásra?

Adás: 2019. január 18. | Hossz: 00:57:21

Sznobizmus vagy tényleg itt az idő a váltásra?

Letöltés   


16. Belép a halott

Élet a kibertérben a halál után.

Adás: 2019. január 04. | Hossz: 00:42:34

Élet a kibertérben a halál után.

Letöltés   


15. Nyári időszámítás?

Van még értelme az óraállításnak?

Adás: 2018. december 21. | Hossz: 00:40:17

Van még értelme az óraállításnak?

Letöltés   


14. Agilis szoftverfejlesztés

Az agilis szoftverfejlesztés egy divatos módszer, de a megítésélse nem egyértelmű, hívei és ellenzői egyaránt vannak. Erről beszélgetünk ma.

Adás: 2018. december 07. | Hossz: 00:47:22

Az agilis szoftverfejlesztés egy divatos módszer, de a megítésélse nem egyértelmű, hívei és ellenzői egyaránt vannak. Erről beszélgetünk ma.

Letöltés   


13. A távmunkáról

Vendégünk Áron, aki a külföldi munka egy kényelmes megoldását választotta: úgy dolgozik külhonban, hogy valójában Magyarországon lakik. Ő és Roland mutatják be ezt a lehetőséget, szó esik az előnyeiről és a sötét oldalról is.

Adás: 2018. november 23. | Hossz: 00:41:00

Vendégünk Áron, aki a külföldi munka egy kényelmes megoldását választotta: úgy dolgozik külhonban, hogy valójában Magyarországon lakik. Ő és Roland mutatják be ezt a lehetőséget, szó esik az előnyeiről és a sötét oldalról is.

Letöltés   


12. A művészek és a számítógép

A Laborban szokatlanul nagy érdeklődés övezte a számítógép és a művészet kapcsolatáról szóló előadást. Erről, és az Apple körüli sekélyességről beszélgettünk.

Adás: 2018. november 09. | Hossz: 00:43:05

A Laborban szokatlanul nagy érdeklődés övezte a számítógép és a művészet kapcsolatáról szóló előadást. Erről, és az Apple körüli sekélyességről beszélgettünk.

Letöltés   


11. Álhírek

Az álhírekről beszélgettünk.

Adás: 2018. október 26. | Hossz: 00:37:55

Az álhírekről beszélgettünk.

Letöltés   


10. Hosting

A hosting szolgáltatásról.

Adás: 2018. október 12. | Hossz: 00:40:29

A hosting szolgáltatásról.

Letöltés   


9. On-Line számlázók

Egyre népszerűbbek az on-line számlázók.

Adás: 2018. szeptember 28. | Hossz: 00:44:52

Egyre népszerűbbek az on-line számlázók.

Letöltés   


8. Szoftverkalóz

Zolinak nem szokványos véleménye van a szellemi termékek szabadságáról. Az előző adásban letorkolltuk, most elmondja, hogy látja ezt a kérdést. És végre megoldottuk a hangminőség problémáit is.

Adás: 2018. szeptember 14. | Hossz: 42:45:00

Zolinak nem szokványos véleménye van a szellemi termékek szabadságáról. Az előző adásban letorkolltuk, most elmondja, hogy látja ezt a kérdést. És végre megoldottuk a hangminőség problémáit is.

Letöltés   


7. Kaspersky

Egy éve az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta a Kaspersky Labs. termékeinek alkalmazását az állami intézményekben. Az indok az adatok szivárogtatása volt, bizonyítékot viszont nem láttunk. Németország nem törődik a kérdéssel, a napokban viszont a magyar kormány is hasonló intézkedést hozott, erről beszélgetünk.

Adás: 2018. augusztus 31. | Hossz: 00:37:58

Egy éve az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta a Kaspersky Labs. termékeinek alkalmazását az állami intézményekben. Az indok az adatok szivárogtatása volt, bizonyítékot viszont nem láttunk. Németország nem törődik a kérdéssel, a napokban viszont a magyar kormány is hasonló intézkedést hozott, erről beszélgetünk.

Letöltés   


6. Gadget

Zolinak rengeteg kütyüje van, mióta ismerem, a legfurcsább dolgokat láttam nála. Okosmérleg, kínai internet-alapú ajtózár és egyebek -- a nagy melegben ezekről beszélgettünk.

Adás: 2018. augusztus 24. | Hossz: 00:37:58

Zolinak rengeteg kütyüje van, mióta ismerem, a legfurcsább dolgokat láttam nála. Okosmérleg, kínai internet-alapú ajtózár és egyebek – a nagy melegben ezekről beszélgettünk.

Letöltés   


5. Google Adwords

A Google 2017-ben elindította a Digital Workshop programját, ezek 2018-ban a korábbi workshopok mellett gyakorlati kurzussal is bővültek.
A Laborban ma a kezdő és a haladó kurzuson is részt vettünk, és sikerült rávennünk az oktatót, hogy az egész napos óratartás után még szánjon ránk egy fél órát.
A vendégünk Takács Dávid volt.

Adás: 2018. augusztus 10. | Hossz: 00:33:42

A Google 2017-ben elindította a Digital Workshop programját, ezek 2018-ban a korábbi workshopok mellett gyakorlati kurzussal is bővültek.
A Laborban ma a kezdő és a haladó kurzuson is részt vettünk, és sikerült rávennünk az oktatót, hogy az egész napos óratartás után még szánjon ránk egy fél órát.
A vendégünk Takács Dávid volt.

Letöltés   


4. Okosváros

Az okosvárosban minden egy kicsit okosabban működik, több ilyen projekt is indult Magyarországon. Megnéztük, mik is ezek az okosságok, és hogy mennyire javítják az ott lakók életét. Észtország kapcsán szóbajöttek a veszélyek is.

Adás: 2018. július 27. | Hossz: 00:34:44

Az okosvárosban minden egy kicsit okosabban működik, több ilyen projekt is indult Magyarországon. Megnéztük, mik is ezek az okosságok, és hogy mennyire javítják az ott lakók életét. Észtország kapcsán szóbajöttek a veszélyek is.

Letöltés   


3. Adatmentés

Sok vállalkozás vezetője nem érzi, hogy mekkora veszélyt jelent a cége számára, ha az adatait nem tudja biztonságban. Megpróbálunk négány tanácsot adni ebben a kérdésben.

Adás: 2018. július 13. | Hossz: 00:38:11

Sok vállalkozás vezetője nem érzi, hogy mekkora veszélyt jelent a cége számára, ha az adatait nem tudja biztonságban. Megpróbálunk négány tanácsot adni ebben a kérdésben.

Letöltés   


2. Profilozás

A GDPR kapcsán vitikoztunk egy kicsit arról, hogy ördögtől való-e a profilozás, vagy örüljünk a személyre szabott reklámoknak, és hogy mennyire tudják befolyásolni a döntéseinket ezekkel az eszközökkel.

Adás: 2018. június 29. | Hossz: 00:31:52

A GDPR kapcsán vitikoztunk egy kicsit arról, hogy ördögtől való-e a profilozás, vagy örüljünk a személyre szabott reklámoknak, és hogy mennyire tudják befolyásolni a döntéseinket ezekkel az eszközökkel.

Letöltés   


1. Kísérleti adás

A Labor Eger Kollektív Ház kísérleti podcast adása.

Adás: 2018. június 15. | Hossz: 00:37:19

A Labor Eger Kollektív Ház kísérleti podcast adása.

Letöltés   


Labor IT Podcast

Weil Zolival évekig csináltunk egy műsort Bitbazár címmel, az egri városi tévén ment, kéthetente jelent meg egy-egy újabb adással.

2010-ben ez abbamaradt, de nekem mindig is hiányzott. Voltak vblog próbálkozásaim, de nem tudtam túllépni az unalmas szinten, átmenetileg azt feladtam. Az akkori műsorvezető, Zoli és Roland szabad idejüket egy civil szerveződésben, a Labor Kollektív Házban töltik, ott merült fel a podcast ötlete.


Hogyan hallgassam?

Az egyes adásokat letöltheted, de kényelmesebb, ha podcast lejátszót használsz. Androidhoz és IOS-hez is van ilyen, használatukhoz kattints a megfelelőre:Az adás RSS linkje:

https://koczka.hu/podcast/labor-it.xml

Statisztika

124-eloben-a-banki-csaloval-1.mp34044
116-kontar-mesterek.mp33750
117-valentin-napi-zsarolovirus.mp33529
118-mi-a-szosz.mp33372
142-a-nyomtato-amit-minden-nap-meg-kell-venni.mp32845
114-lenne-holnap.mp32563
115-tinik-a-pszichologusnal.mp31994
123-iszunk.mp31962
113-openai.mp31935
91-hetes-aramszunetek.mp31901
126-miert-kulonbozik-az-ikrek-ujjlenyomata.mp31880
125-letarolta-a-stuhmer.mp31861
128-lerohasztani.mp31778
130-eltunt-hivok-allergias-gyerekek.mp31517
119-elkerulo-ut.mp31506
112-karacsonyi-dns.mp31493
129-de-mit-adott-nekunk-az-apple.mp31472
132-hazaviszik-a-halottakat.mp31370
122-beletorodes.mp31288
121-az-evolucio-nem-setagalopp.mp31272
134-robot-tepett-szet-embert.mp31253
133-az-oroszok-a-spajzbol.mp31240
127-az-ai-a-sajat-farkaba-harap.mp31233
135-aljassag-a-wc-ert-penzt-kerni.mp31128
111-anyad-van-a-felhoben.mp31116
131-adomentes-a-repia.mp31099
43-az-5G-t-megolni-nem-kell-felnetek.mp31023
120-haldoklo-japan.mp31017
137-muhusos-fazek.mp31009
97-putin.mp3974
74-szuleszeti-eroszak.mp3971
110-kadarjanos.mp3940
80-reklam.mp3938
109-ateista.mp3931
108-iphone14.mp3931
107-meghogy-magyar-gaz.mp3919
92-ingyenbusz.mp3912
98-dezinformacio.mp3910
94-jeles.mp3902
34-revolut.mp3901
138-influenszer-tuntetes.mp3897
35-egyketszeplo.mp3893
41-nepszavazas.mp3878
37-darknet.mp3877
90-belvaros.mp3876
68-covid-karacsony.mp3871
85-megbuzit-a-duolingo.mp3869
82-hatotav-para.mp3864
79-airtag.mp3863
72-a-zemberek-erdekeben.mp3860
84-pegasus.mp3858
78-beoltottak-elkaptam.mp3856
67-pszicho.mp3856
99-a-podcast-moldovaja.mp3856
87-rambo.mp3846
69-iparuzesi-ado.mp3845
75-porno-mod.mp3845
73-jobb-szovegunk-nem-volt.mp3843
96-ukrajna.mp3843
95-pedofillista.mp3840
44-nyelvtanulas.mp3837
40-blackFriday.mp3833
62-social-dilemma.mp3832
28-konteo.mp3826
30-klimavaltozas.mp3825
32-norway.mp3821
93-fust.mp3820
100.mp3819
86-medve.mp3818
89-tallinn.mp3817
38-fibrillation.mp3816
81-banyaszat.mp3812
45-lepegeto-kutyafasz.mp3810
33-csajozas.mp3808
136-ingyenebedre-todulnak-a-gazdagok.mp3808
102-mi.mp3801
88-balatoni-hekker-teslaval.mp3797
105-ispan-kata-revolut.mp3794
58-civil-civilnek-farkasa.mp3791
42-cicatuntetes.mp3791
1-pre.mp3788
63-zero-tolerancia.mp3784
56-lehallgat-a-villanykorte.mp3784
70-oltakozzatok.mp3782
83-semmi-sem-jo.mp3782
57-lopjak-a-bankunkat.mp3780
36-valasztasi-csalas.mp3780
26-chat.mp3780
101-eu-s-fek.mp3778
60-osszevesztunk-a-jelszavakon.mp3774
65-orokzold.mp3769
54-valami-tortenik-a-kiberterben.mp3768
55-peldaul-a-digitalis-cigany.mp3768
71-WhatsApp.mp3767
66-valasztas.mp3764
59-majd-fel-fogunk-gogyulni.mp3760
29-migranspodcast.mp3759
76-szexualis-bunozo.mp3759
5-google.mp3757
17-elektromos-auto.mp3755
77-tanarok.mp3750
31-kozelet.mp3749
23-falusiak-a-mercedesben.mp3749
103-nyest.mp3744
39-muhus.mp3743
25-villanyrobogo.mp3740
64-rihekopo42.mp3737
61-talizmator21.mp3731
22-milyen-kigyot.mp3731
24-sarokkaparo-bajuszkefe.mp3731
52-paranormalitas.mp3730
47-egyetemi-bezaras.mp3724
53-konteo.mp3717
106-tervezett-avulas.mp3716
27-five-seconds-cancelled.mp3714
21-TEDxEger.mp3713
48-tavoktatas.mp3710
46-az-en-fajtam-udvozlettel.mp3707
50-gimisek-karantenban.mp3706
49-nyajimmunitas.mp3703
7-kaspersky.mp3697
104-nem-kene-annyait-repkedni.mp3697
8-szoftverkaloz.mp3676
4-okosvaros.mp3676
2-profilozas.mp3675
139-ketfarkuak-jeloltje.mp3672
6-gadget.mp3671
51-a-togyet-nem-tudjuk-megallitani.mp3660
3-mentes.mp3658
11-fakenews.mp3649
13a-tavmunkarol.mp3649
20-mi-lesz-veled-konyvtar.mp3648
14-agilis.mp3641
10-hosting.mp3637
18-bettshow.mp3625
15-nyari-idoszamitas.mp3624
9-szamlazo.mp3615
19-digitalis-kozos-piac2.mp3613
16-belep-a-halott.mp3610
12-art.mp3604
140-magyar-peter.mp3593
13-tavmunkarol.mp31