Labor It Podcast

83. Semmi sem jó

Vegyél már egy rendes ruhát.

Adás: 2021. július 14. | Hossz: 00:55:17

Az Airpods-t cserélik, cipőt nem. Drágaság van, és arra is szervizdíjat számolnak. Nekünk ma semmi sem volt jó.

Letöltés   


82. Hatótáv-para

Hatótáv-para

Adás: 2021. június 25. | Hossz: 00:57:19

Feri megtudta, hogy mi az a hatótáv-para. Beült egy villanyautóba és elment Esztergomba. Aztán feltöltötte, de nem mert klímát használni. Meg vitorlázott is vele. Roland meg feketeöves dodzsemes, aki a kocsitöltők nagy tudója. Megmondja hova, mit dugjunk. A fedélzetikamerás autósok az utak házmesterei lettek. Beszóltunk nekik, mint a Facebook az Apple-nek. A soha le nem járó Windows 10 néhány év múlva persze, hogy lejár. Jön a 11-es. Feri szülinapjára eBook olvasót kapott és nyomogatja. Ezért a többiek megdicsérték és leszólták. Business as usual.

Letöltés   


81. Bányásztunk egy kis Bitcoint

Gyere vissza Tóni :-)

Adás: 2021. június 15. | Hossz: 00:52:57

Feri elment bányásznak. Jó, mondjuk bányászinasnak, és elkezdett bedolgozni a Bitcoin bizniszbe. Elmondja, hogy hogy járt. Meg arról is beszélünk, hogy mi az a pénz, a Bitcoin mennyiben az, és miért jó, ha elégetünk egy csomó gázt, hogy virtuális semmiket számolgassunk. Az FBI durván megszívatta az alvilágot egy kamu chat programmal, a TEK meg elkapott egy szerencsétlen volt piarista srácot, aki iszlám harcost játszott. Egy könyv arról, hogy ne bízzunk az emberismeretünkben.

Letöltés   


80. Túltolták Gyurcsányt

Eminem, mindenki szereti, de mi nem.

Adás: 2021. június 01. | Hossz: 01:07:04

Feri kiakadt, hogy már a Duolingo-ban is Gyurcsányt ekéző videókat kell nézni. Megszaladt a fika-cerka. Viszont az Aldi áron reklám nekünk bejött. A trash jó. Hekkelgetik az Apple Air tegjét, meg az egyetemeket is. Zsarolnak a kamera előtti szexszel, ha volt, ha nem volt. Mérő László kimatekozta, hogyan semlegesítse az ellenzék a trollokat. Müszi.

Letöltés   


79. Csernobil újratöltve

Nem jó, de nem is tragikus.

Adás: 2021. május 18. | Hossz: 00:56:42

Valami izzik a mélyben. Letöltöttük az online oltási igazolást és felkacagtunk. Őrületes árak a szakik piacán. Most adjátok el a videó kártyáitokat, felkészülnek a merevlemezek. Annyira környezetszennyező a kriptopénz, mint amennyire nagy üzlet.

Letöltés   


78. Beoltottak, oszt elkaptam

Kívül tessék nyalakodni!

Adás: 2021. május 05. | Hossz: 01:02:19

Feri mesél a történetéről. Oltási igazolvány hiszti: megint mindenki ért a virológiához. A B-közép meg a TASZ-ra hivatkozik, meg az EU nem létező rendeleteire. Közben egy fagyizó hősiesen nem nyit meg két asztalt. Az Apple új termékei meg őrültül szexiek lettek, a régiek meg tiszta ócskavasnak tűnnek. Vegyük az M1-es cuccokat, vagy várjunk az M2-re? Összecsapunk.

Letöltés   


77. Most a tanárokat utálják

Az öregotthon kandúrjai

Adás: 2021. április 19. | Hossz: 00:54:04

Mai vendégünk, Rázsi András tanár úr volt, akivel arról is beszéltünk, hogy mire ez a fene nagy tanár ellenes hangulat? Miért borul ki azon a kormány, ha egy szakszervezet a dolgozókat képviseli és hogyan lesz egy újabb csoportból közellenség? Meg persze miért gondolja bárki is, hogy érte nem fognak eljönni? Megbeszéltük a szegedi katedrás-bunkó sztoriját is, és ajánlottuk elolvasásra Richard Feynman, QED című könyvét, mert nem élhetünk kvantum-elektrodinamika nélkül.

Letöltés   


76. Lakik-e szexuális bűnöző a szomszédomban?

Gázpalackkal nyerni a bicikliversenyt

Adás: 2021. április 06. | Hossz: 00:57:16

A tanárok saját gépein is kutakodnának. Éberek a tankerületek. A pedagógusok saját tulajdonú számítógépeit is átkutathatja egy bizottság, ha azzal mondjuk online órát tart valaki. A szakszervezet tiltakozik. Átverős csomagértesítésem jött, azonnal kitöröltem, de megjött a csomagom, mit csináljak? A Wordpress oldalakat hackelgetik. Feri néhány dollárért lekérte egy amerikai állampolgár Internetről beszerezhető adatait és megtudtuk, hogy milyen autókat vett és mikor, mi dolga volt a törvénnyel, kik a rokonai, üzletfelei és, hogy lakik-e szexuális bűncselekményért elítélt személy a szomszédban. Megdöbbentően alapos adatokat kapott. Mások meg lopják a tévéadást, de a műsorgyártóknak kezd elege lenni. Pedig a Digi dekódolásához csak egy kis occó kínai izé kell, de a Telekom sem mindenfelé védett.

Letöltés   


75. Pornó módba kapcsolva is látszunk

Majomból kotyvasztott vakcina

Adás: 2021. március 24. | Hossz: 00:53:44

A nagy testvér mindig figyel. Aki azt hiszi, hogy a böngészőben elég a privát módot bekapcsolni, és akkor láthatatlanná válik, elég nagyot téved. Láthatatlanná csak az oltás regisztrációval lehet válni, mert ott aztán komoly algoritmusok randomizálják az adatainkat. Ez van akkor, ha az igénytelenség hozzánemértéssel párosul.

Letöltés   


74. Szülészeti erőszak, lemeztelenítés

Szójatejjel a biorépát

Adás: 2021. március 08. | Hossz: 01:01:11

Roland nem otthon, hanem egy Airbnb szálláson 'otthon szült'. Ezen még a házigazda is meglepődött. A bábák nem úgy szerelik az autó alját, hogy fejetetejére állítják, míg néhány orvos kényelemből igen. A szemétben talált számítógépeken meg egészségügyi adatok voltak. Legjobb lenne otthon egy napkohó, egy gőzkalapács, de akár egy redőnyhúzóval is érdemes lenne szétverni a merevlemezeket, mielőtt kidobjuk őket.

Letöltés   


73. Nincs ennél jobb szövegünk?

Kórházi fertőzésben elpusztult koronavírus

Adás: 2021. február 19. | Hossz: 00:49:56

A nemzeti nyunyóka mellényomott, de aztán rájött, hogy a törvényeket ők hozzák. Beszélgetünk arról, hogy bizony rendszeresen küldünk leveleket olyanoknak, akiknek nem szeretnénk. Meg, hogy alig lehet már megkülönböztetni a bankokat a csalóktól. Az oltás körül meg akkora kavarás, hogy lassan jobban bízhatunk egy javasasszonyban, mint a hivatalos kommunikációban (propagandában). Ahelyett, hogy egy helyszínt és egy időpontot kapnának az oltásra regisztráltak, egy bullshit generátor küld nekik kamu emaileket. Meg még konzultálhatunk is arról, amiről semmi fogalmunk.

Letöltés   


72. A zemberek érdekében betiltjuk a zinternetet

Megregulázni a fácsét

Adás: 2021. február 04. | Hossz: 00:51:39

Arról is beszélgettünk, hogy jól odacsördítünk majd a Facebooknak, ha nem úgy fütyül majd, ahogy mi táncolunk. Meg, hogy Feri szereti a zelektromos autót, meg a Zamazon részvényeket, amik persze kólát fialnak. A magyar fészbukozók nem maradnak HumBug nélkül, csak valaki dugja már be a konnektorba. A vendéglősöknek közben viszket a fakanál a kezükben. Nyitnikék.
https://www.youtube.com/watch?t=121&fbclid=IwAR0wDMS2JUq4aD8DcPVbSNaWcsD6svJlwFKJpzTCHYWL0l1NgWJTBJoArXc&v=C02QSdgKq44&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=s_dAhSOtnTE

Letöltés   


71. A Facebook Messengernek sok füle van

Könnyek közt súgom neked Signalon

Adás: 2021. január 25. | Hossz: 00:38:00

A mai adásban arról beszélgettünk, hogy aki paranoiás, annak nem érdemes magán kívül senkivel sem beszélgetnie, mert a chat programok bizony tolják az adatot a titkosszolgálatoknak, a marketingeseknek, meg bárkinek, akinek füle van. A WhatsApp-ról menekülők a Signalra, a Telegramra mag hasonló biztonságosnak (lehallgatás biztosnak) hitt alkalmazásokra menekültek. De vajon biztonságosabbak-e? (Spoiler: igen, de mind máshogy.) A Xiaomit meg Trump utolsó leheletével kitiltotta az USA-ból. Biden meg nem sietett visszacsinálni. De mi is a baj a kínai gyártókkal? Az, ami a vakcinájukkal. Lehet, hogy jó, lehet, hogy rossz, de az biztos, hogy semmi megbízhatót nem tudunk róla.

Letöltés   


70. Oltakozzatok

A Zaporozsec bezzeg jó lenne

Adás: 2021. január 14. | Hossz: 00:52:50

70-edik jubileumi podcast. 70 fölött naná, hogy regisztráltunk az oltásra. Nem is egyszer, többször, de válaszra sem méltattak. Megbeszéltük, hogy semmi sértő nincs abban, hogy asszonyság, bár Zoli szerint szimplán jellemhiba. Lehet jó az orosz? Az az aggályos, hogy Trumpot kirúgták, vagy az, hogy eddig is engedték tweetelni? És az örök kérdés: Miért hiszik a futóbolondok, hogy a téveszméik pont annyit érnek, mint a bizonyított tények és ezért érdemesek a terjesztésre?
Aki nem oltakozik, az jól ki lesz tiltva innen-onnan. Rendben van ez? Spoiler: de mennyire! Ja, és idéntől vezethetnek nők metrót - Oroszországban.

Letöltés   


69. Iparűzési adó

Ne kérjétek már, hogy ne fizessetek

Adás: 2020. december 31. | Hossz: 00:57:30

A kispapa, a cinikus és a depressziós. Úgy volt, értékeljük az évet, és megjósoljuk a jövőt, de témáink inkább a vakcinációba vetett hit, a a felelős polgári magatartás az iparűzési adóval kapcsolatban és magyar Facebook, a Hundub irányába mentek.

Letöltés   


68. Mit vegyünk karácsonyra?

Akaszd a fát a falra

Adás: 2020. december 17. | Hossz: 00:50:53

Podcast a youtube-on, FireEye feltörése: https://www.fireeye.com/blog/threat-research/2020/12/unauthorized-access-of-fireeye-red-team-tools.html
Apple M1: https://appleblog.blog.hu/2020/11/11/oke_itt_az_m1_chip_de_mi_a_rejtett_hatuluto_benne_amire_senki_nem_gondolt

Vakcinafejlesztők letámadása: https://www.napi.hu/tech/microsoft_tamadas_ert_tobb_vakcinafejleszto_ceget.717648.html

Letöltés   


67. Pszichó

Meghülyültél öregkorodra papó

Adás: 2020. december 03. | Hossz: 00:52:50

Tényleg elmentek a madarak Egerből? Tényleg jobban hiszünk a propagandának, mint a saját szemünknek? Miért nem győződünk meg nyilvánvaló dolgokról, és miért megyünk a nyájjal? Vendégünkkel ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Letöltés   


66. Elnökválasztás

Elnök úr, kívül tágasabb!

Adás: 2020. november 20. | Hossz: 00:46:30

Soha nem láttuk még ilyen elnökválasztást, botrány botrány hátán, csak kapkodjuk a fejünket. Valamiért úgy érezzük, hogy a magyar pártpreferenciáknak megfelelően kell izgulnuk az új elnökért, pedig dehogy. Zoli elmagyarázza a választási rendszereket (Spoiler: rendkívül bonyolult.)

Letöltés   


65. Mi legyen a pet palackkal?

Szarok a környezetbe'

Adás: 2020. október 30. | Hossz: 00:51:09

Zöld kérdésekről beszélgettünk Törőcsik Gáborral.

Letöltés   


64. Rihekopó42

Posztol a troll

Adás: 2020. október 19. | Hossz: 00:37:51

Trollokról és kommentelőkről.

Letöltés   


63. Zéró Tolerancia

Majd a tízparancsolat megoldja ezt is

Adás: 2020. október 08. | Hossz: 00:44:15

Zéró tolerancia és az új orvosbérek.

Letöltés   


62. The Social Dilemma

Az én cicám a legszebb a neten

Adás: 2020. szeptember 25. | Hossz: 00:50:14

A The Social Dilemma c. filmről beszélgettünk.

Letöltés   


61. Talizmátor 21

Tekergetheted napestig

Adás: 2020. szeptember 11. | Hossz: 00:45:45

Egy hosszabb szünet után újra jelentkezünk.

Letöltés   


60. Összevesztünk a jelszavakon

Nyilvános a kulcsom

Adás: 2020. augusztus 15. | Hossz: 00:45:38

Összevesztünk a jelszavakon.

Letöltés   


59. Legfeljebb majd fel fogok gyógyulni

Csernus majd megaláz

Adás: 2020. július 29. | Hossz: 00:49:46

A Google kísérlete a levelezés leváltására: https://sg.hu/cikkek/it-tech/70627/google-wave-miert-is-jo-ez-nekunk
Revolut magyar bankszámlaszám: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200625/magyarorszagon-vezetett-szamlat-nyitott-a-revolut-438604
Nem váltak be a kontaktkövető alkalmazások: href=https://24.hu/tech/2020/07/25/koronavirus-kontaktkoveto-alkalmazasok-applikaciok-hatastalan
Szabad Index: http://szabadindex.eu

Letöltés   


58. Civil civilnek farkasa

Elperelték a labor nevét.

Adás: 2020. július 14. | Hossz: 00:46:25

Elperelték a labor nevét, új apple processzorok jönnek, és a Mona Lisa is kisebb, mint gondolnánk.

Letöltés   


57. Lopják a bankunkat

Újabb bankbotrány, első pofon a fintech cégeknek.

Adás: 2020. június 30. | Hossz: 00:37:17

Késnek az aliexpress-es cuccok.

Letöltés   


56. Lehallgat a villanykörte

Tech témák az on-line nyelvvizsgától a villanykörtés lehallgatásig.

Adás: 2020. június 19. | Hossz: 00:47:20

A Digi büntetése: https://www.naih.hu/files/NAIH-2020-1160-10-hatarozat.pdf?fbclid=IwAR0NYDZtpPaXHyeZ2qI7nn7ioKOFeCdanwF8_6CvCcwKNVg1zg8u9N7tLI8

Letöltés   


55. Például a digitális cigány

A mesterséges intelligencia és a zene kapcsolatáról beszélgettünk Weil Andrással.

Adás: 2020. június 05. | Hossz: 00:47:03

A mesterséges intelligencia és a zene kapcsolatáról beszélgettünk Weil Andrással.

Letöltés   


54. Valami történik a kibertérben

Nagy a mozgolódás, valami készül a kibertérben.

Adás: 2020. május 22. | Hossz: 00:49:36

Nagy a mozgolódás, valami készül a kibertérben.

Letöltés   


53. Konteó

A koronavírussal ismét megjelentek az összeesküvéselmélet-hívők. Régi történetek új köntösben.

Adás: 2020. május 10. | Hossz: 00:48:01

A koronavírussal ismét megjelentek az összeesküvéselmélet-hívők. Régi történetek új köntösben.

Letöltés   


52. Wiesman: Paranormalitás

On-line nyelvvizsga, Szolgálati közlemény és könyvismertető. Meg cicukák.

Adás: 2020. április 22. | Hossz: 00:38:35

On-line nyelvvizsga, Szolgálati közlemény és könyvismertető. Meg cicukák.

Letöltés   


51. A tőgyet nem tudjuk megállítani

Hetvenkétezer nyelvvizsga nélküli diploma kerül kiadásra, és Zoli egy kecskével meghekkelte a Hackatont.

Adás: 2020. április 13. | Hossz: 00:38:07

Hetvenkétezer nyelvvizsga nélküli diploma kerül kiadásra, és Zoli egy kecskével meghekkelte a Hackatont.

Letöltés   


50. Gimisek karanténban

Hogyan látja az iskolát egy mai középiskolás? Vendégünk a gimnazista Kovács Dániel, akivel a jelenlegi helyzetről, és az oktatással kapcsolatos elvárásokról beszélgettünk. Zoli egy könyvajánlót indított, a pilotban rögtön belecsapott a lecsóba: ha még nem voltál összezavarodva, majd leszel. Csak igazi ínyenceknek.

Adás: 2020. április 03. | Hossz: 00:48:00

Hogyan látja az iskolát egy mai középiskolás? Vendégünk a gimnazista Kovács Dániel, akivel a jelenlegi helyzetről, és az oktatással kapcsolatos elvárásokról beszélgettünk. Zoli egy könyvajánlót indított, a pilotban rögtön belecsapott a lecsóba: ha még nem voltál összezavarodva, majd leszel. Csak igazi ínyenceknek.

Letöltés   


49. Nyájimmunitás

A távmunka információbiztonsági problémái. Többek közt.

Adás: 2020. március 26. | Hossz: 00:44:12

A távmunka információbiztonsági problémái. Többek közt.

Letöltés   


48. Távoktatás

Túl az első napokon: hogyan álltunk át távoktatásra néhány nap alatt? A komoly helyzet ellenére mi vidámak maradtunk. Ja, és Tömény Történelem.

Adás: 2020. március 18. | Hossz: 00:42:34

Túl az első napokon: hogyan álltunk át távoktatásra néhány nap alatt? A komoly helyzet ellenére mi vidámak maradtunk. Ja, és Tömény Történelem.

Letöltés   


47. Egyetemi bezárás

Izgalmas napok: a koronavírus miatt az egyetemek távoktatásra állnak át. Mi történik, hogyan lehet ennek megfelelni?

Adás: 2020. március 13. | Hossz: 00:45:28

Izgalmas napok: a koronavírus miatt az egyetemek távoktatásra állnak át. Mi történik, hogyan lehet ennek megfelelni?

Letöltés   


46. Az én fajtám üdvözlettel

Ma maradtunk az informatikai témáknál.

Adás: 2020. március 06. | Hossz: 00:49:57

Ma maradtunk az informatikai témáknál.

Letöltés   


45. Lépegető kutyaf*sz

A labor eheti rendezvénye az Okoskultúráról szólt - jelentsen az bármit. Ebből kiindulva vitatkoztunk a mai felsőoktatásról. Merre tovább? Tudomány vagy szakmunka?

Adás: 2020. február 20. | Hossz: 00:52:52

A labor eheti rendezvénye az Okoskultúráról szólt - jelentsen az bármit. Ebből kiindulva vitatkoztunk a mai felsőoktatásról. Merre tovább? Tudomány vagy szakmunka?

Letöltés   


44. Nyelvtanulás

Nyelvtanulás külföldön.

Adás: 2020. február 05. | Hossz: 00:50:25

Nyelvtanulás külföldön.

Letöltés   


43. Az 5G-t megölni nem kell félnetek

Megpróbálunk jóslatokba bocsájtkozni a a 2020-as év nagy informatikai fejlesztéseiről, és megvitatjuk az 5G káros hatásait.

Adás: 2020. január 17. | Hossz: 00:45:40

Megpróbálunk jóslatokba bocsájtkozni a a 2020-as év nagy informatikai fejlesztéseiről, és megvitatjuk az 5G káros hatásait.

Letöltés   


42. Cicatüntetés

Prófécia, állatvédelem, karácsonyfa, ajándékok és 2019-es összefoglaló.

Adás: 2019. december 22. | Hossz: 00:56:48

Prófécia, állatvédelem, karácsonyfa, ajándékok és 2019-es összefoglaló.

Letöltés   


41. Népszavazás

Népszavazás helyi ügyekben.

Adás: 2019. december 20. | Hossz: 00:56:48

Népszavazás helyi ügyekben.

Letöltés   


40. Black Friday

A Mikulás adózásától a Black Friday-ig.

Adás: 2019. december 06. | Hossz: 00:51:52

A Mikulás adózásától a Black Friday-ig.

Letöltés   


39. Hagymás sztapacskával a klímaváltozás ellen

TEDxEger beszámoló, műhúsevés a Burger Kingben.

Adás: 2019. november 22. | Hossz: 00:49:18

TEDxEger beszámoló, műhúsevés a Burger Kingben.

Letöltés   


38. Fibrilláció

Egészség és az okos eszközök.

Adás: 2019. november 08. | Hossz: 00:57:05

Egészség és az okos eszközök.

Letöltés   


37. DarkNet

Darknet: áldás vagy átok?

Adás: 2019. október 25. | Hossz: 00:37:39

Darknet: áldás vagy átok?

Letöltés   


36. Választási csalás

A választási csalások régi és új módszereiről beszélgettünk.

Adás: 2019. október 11. | Hossz: 01:05:08

A választási csalások régi és új módszereiről beszélgettünk.

Letöltés   


35. Egy-két szeplő a Revolut orrán

Két hét Revolut használat után már látszik egy két probléma, és szó esik az innovátor dilemmájáról is.

Adás: 2019. szeptember 27. | Hossz: 00:57:24

Két hét Revolut használat után már látszik egy két probléma, és szó esik az innovátor dilemmájáról is.

Letöltés   


34. Revolut

A megújuló banki szolgáltatások úttörőjéről, a Revolutról beszélgettünk.

Adás: 2019. szeptember 13. | Hossz: 00:49:47

A megújuló banki szolgáltatások úttörőjéről, a Revolutról beszélgettünk.

Letöltés   


33. Csajozás

Hogyan csajozik egy matematikus?

Adás: 2019. szeptember 06. | Hossz: 00:48:00

Hogyan csajozik egy matematikus?

Letöltés   


32. Norway

Egy norvég ebédből kiindulva beszélgettünk.

Adás: 2019. augusztus 16. | Hossz: 00:52:52

Egy norvég ebédből kiindulva beszélgettünk.

Letöltés   


31. Közélet

London, punkok, sajtburesz és a melegek. Meg Microsoft.

Adás: 2019. augusztus 02. | Hossz: 00:55:12

London, punkok, sajtburesz és a melegek. Meg Microsoft.

Letöltés   


30. Klímaváltozás

A klímaváltozásról beszélgettünk Rázsi András egyetemi oktatóval.

Adás: 2019. július 19. | Hossz: 01:11:44

A klímaváltozásról beszélgettünk Rázsi András egyetemi oktatóval.

Letöltés   


29. Migránspodcast

Vendégünk Japánban, majd Új-Zélandon élő Pusztai Csaba, akivel az idegenben létről beszélgettünk - kicsit másképp.

Adás: 2019. július 05. | Hossz: 00:53:41

Vendégünk Japánban, majd Új-Zélandon élő Pusztai Csaba, akivel az idegenben létről beszélgettünk - kicsit másképp.

Letöltés   


28. Konteó

Beszélgetés a hallgatózó okostelefonról és a szabad szoftverekről.

Adás: 2019. június 21. | Hossz: 00:38:01

Beszélgetés a hallgatózó okostelefonról és a szabad szoftverekről.

Letöltés   


27. 5 másodperc elhalasztva

Tartoztunk a Slack-kel, újabb csapás a Huawein, és 5 másodperces utalás sem lesz.

Adás: 2019. június 07. | Hossz: 00:44:52

Tartoztunk a Slack-kel, újabb csapás a Huawein, és 5 másodperces utalás sem lesz.

Letöltés   


26. Csevegőszoftverek

A csevegőszoftverekről.

Adás: 2019. május 21. | Hossz: 01:01:10

A csevegőszoftverekről.

Letöltés   


25. Villanyrobogó

A villanyrobogóról és az engedély néküli hackelésről.

Adás: 2019. május 10. | Hossz: 00:43:38

A villanyrobogóról és az engedély néküli hackelésről.

Letöltés   


24. És sarokkaparó bajuszkeféje van-e?

Tapasztalatok az elektromos rollerről és a takarítógépről.

Adás: 2019. április 26. | Hossz: 00:43:59

Tapasztalatok az elektromos rollerről és a takarítógépről.

Letöltés   


23. Falusiak a Mercedesben

A közösségi közlekedésről a Mercedestől az elektromos rollerig.

Adás: 2019. április 10. | Hossz: 00:47:27

Feri kipróbálta a Mol Limot, és rácsodálkozott. Ennek kapcsán beszélgettünk a közösségi közlekedésről az autóktól a rollerig.

Letöltés   


22. Milyen kígyót?

A 10-es cikkelyről, GDPR-ról és a DNS vizsgálatokról.

Adás: 2019. március 29. | Hossz: 00:40:13

A 10-es cikkelyről, GDPR-ról és a DNS vizsgálatokról.

Letöltés   


21. TEDxEger

Ősszel TEDx Egerben.

Adás: 2019. március 15. | Hossz: 00:35:44

Ősszel TEDx Egerben..

Letöltés   


20. Mi lesz veled, könyvtár?

A könyvtárak jövőjéről beszélgettünk Dr. Racskó Rékával.

Adás: 2019. március 01. | Hossz: 1:05:39

A könyvtárak jövőjéről beszélgettünk Dr. Racskó Rékával.

Letöltés   


19. Digitális Közös Piac

Zoli Brüsszelben, a Digitális Közös Piac Konferencián járt.

Adás: 2019. február 15. | Hossz: 00:55:17

Zoli Brüsszelben, a Digitális Közös Piac Konferencián járt.

Letöltés   


18. Bett Show

Élménybeszámoló a Bett Show-ról.

Adás: 2019. február 01. | Hossz: 00:44:09

Élménybeszámoló a Bett Show-ról.

Letöltés   


17. Elektromos autó

Sznobizmus vagy tényleg itt az idő a váltásra?

Adás: 2019. január 18. | Hossz: 00:57:21

Sznobizmus vagy tényleg itt az idő a váltásra?

Letöltés   


16. Belép a halott

Élet a kibertérben a halál után.

Adás: 2019. január 04. | Hossz: 00:42:34

Élet a kibertérben a halál után.

Letöltés   


15. Nyári időszámítás?

Van még értelme az óraállításnak?

Adás: 2018. december 21. | Hossz: 00:40:17

Van még értelme az óraállításnak?

Letöltés   


14. Agilis szoftverfejlesztés

Az agilis szoftverfejlesztés egy divatos módszer, de a megítésélse nem egyértelmű, hívei és ellenzői egyaránt vannak. Erről beszélgetünk ma.

Adás: 2018. december 07. | Hossz: 00:47:22

Az agilis szoftverfejlesztés egy divatos módszer, de a megítésélse nem egyértelmű, hívei és ellenzői egyaránt vannak. Erről beszélgetünk ma.

Letöltés   


13. A távmunkáról

Vendégünk Áron, aki a külföldi munka egy kényelmes megoldását választotta: úgy dolgozik külhonban, hogy valójában Magyarországon lakik. Ő és Roland mutatják be ezt a lehetőséget, szó esik az előnyeiről és a sötét oldalról is.

Adás: 2018. november 23. | Hossz: 00:41:00

Vendégünk Áron, aki a külföldi munka egy kényelmes megoldását választotta: úgy dolgozik külhonban, hogy valójában Magyarországon lakik. Ő és Roland mutatják be ezt a lehetőséget, szó esik az előnyeiről és a sötét oldalról is.

Letöltés   


12. A művészek és a számítógép

A Laborban szokatlanul nagy érdeklődés övezte a számítógép és a művészet kapcsolatáról szóló előadást. Erről, és az Apple körüli sekélyességről beszélgettünk.

Adás: 2018. november 09. | Hossz: 00:43:05

A Laborban szokatlanul nagy érdeklődés övezte a számítógép és a művészet kapcsolatáról szóló előadást. Erről, és az Apple körüli sekélyességről beszélgettünk.

Letöltés   


11. Álhírek

Az álhírekről beszélgettünk.

Adás: 2018. október 26. | Hossz: 00:37:55

Az álhírekről beszélgettünk.

Letöltés   


10. Hosting

A hosting szolgáltatásról.

Adás: 2018. október 12. | Hossz: 00:40:29

A hosting szolgáltatásról.

Letöltés   


9. On-Line számlázók

Egyre népszerűbbek az on-line számlázók.

Adás: 2018. szeptember 28. | Hossz: 00:44:52

Egyre népszerűbbek az on-line számlázók.

Letöltés   


8. Szoftverkalóz

Zolinak nem szokványos véleménye van a szellemi termékek szabadságáról. Az előző adásban letorkolltuk, most elmondja, hogy látja ezt a kérdést. És végre megoldottuk a hangminőség problémáit is.

Adás: 2018. szeptember 14. | Hossz: 42:45:00

Zolinak nem szokványos véleménye van a szellemi termékek szabadságáról. Az előző adásban letorkolltuk, most elmondja, hogy látja ezt a kérdést. És végre megoldottuk a hangminőség problémáit is.

Letöltés   


7. Kaspersky

Egy éve az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta a Kaspersky Labs. termékeinek alkalmazását az állami intézményekben. Az indok az adatok szivárogtatása volt, bizonyítékot viszont nem láttunk. Németország nem törődik a kérdéssel, a napokban viszont a magyar kormány is hasonló intézkedést hozott, erről beszélgetünk.

Adás: 2018. augusztus 31. | Hossz: 00:37:58

Egy éve az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta a Kaspersky Labs. termékeinek alkalmazását az állami intézményekben. Az indok az adatok szivárogtatása volt, bizonyítékot viszont nem láttunk. Németország nem törődik a kérdéssel, a napokban viszont a magyar kormány is hasonló intézkedést hozott, erről beszélgetünk.

Letöltés   


6. Gadget

Zolinak rengeteg kütyüje van, mióta ismerem, a legfurcsább dolgokat láttam nála. Okosmérleg, kínai internet-alapú ajtózár és egyebek -- a nagy melegben ezekről beszélgettünk.

Adás: 2018. augusztus 24. | Hossz: 00:37:58

Zolinak rengeteg kütyüje van, mióta ismerem, a legfurcsább dolgokat láttam nála. Okosmérleg, kínai internet-alapú ajtózár és egyebek – a nagy melegben ezekről beszélgettünk.

Letöltés   


5. Google Adwords

A Google 2017-ben elindította a Digital Workshop programját, ezek 2018-ban a korábbi workshopok mellett gyakorlati kurzussal is bővültek.
A Laborban ma a kezdő és a haladó kurzuson is részt vettünk, és sikerült rávennünk az oktatót, hogy az egész napos óratartás után még szánjon ránk egy fél órát.
A vendégünk Takács Dávid volt.

Adás: 2018. augusztus 10. | Hossz: 00:33:42

A Google 2017-ben elindította a Digital Workshop programját, ezek 2018-ban a korábbi workshopok mellett gyakorlati kurzussal is bővültek.
A Laborban ma a kezdő és a haladó kurzuson is részt vettünk, és sikerült rávennünk az oktatót, hogy az egész napos óratartás után még szánjon ránk egy fél órát.
A vendégünk Takács Dávid volt.

Letöltés   


4. Okosváros

Az okosvárosban minden egy kicsit okosabban működik, több ilyen projekt is indult Magyarországon. Megnéztük, mik is ezek az okosságok, és hogy mennyire javítják az ott lakók életét. Észtország kapcsán szóbajöttek a veszélyek is.

Adás: 2018. július 27. | Hossz: 00:34:44

Az okosvárosban minden egy kicsit okosabban működik, több ilyen projekt is indult Magyarországon. Megnéztük, mik is ezek az okosságok, és hogy mennyire javítják az ott lakók életét. Észtország kapcsán szóbajöttek a veszélyek is.

Letöltés   


3. Adatmentés

Sok vállalkozás vezetője nem érzi, hogy mekkora veszélyt jelent a cége számára, ha az adatait nem tudja biztonságban. Megpróbálunk négány tanácsot adni ebben a kérdésben.

Adás: 2018. július 13. | Hossz: 00:38:11

Sok vállalkozás vezetője nem érzi, hogy mekkora veszélyt jelent a cége számára, ha az adatait nem tudja biztonságban. Megpróbálunk négány tanácsot adni ebben a kérdésben.

Letöltés   


2. Profilozás

A GDPR kapcsán vitikoztunk egy kicsit arról, hogy ördögtől való-e a profilozás, vagy örüljünk a személyre szabott reklámoknak, és hogy mennyire tudják befolyásolni a döntéseinket ezekkel az eszközökkel.

Adás: 2018. június 29. | Hossz: 00:31:52

A GDPR kapcsán vitikoztunk egy kicsit arról, hogy ördögtől való-e a profilozás, vagy örüljünk a személyre szabott reklámoknak, és hogy mennyire tudják befolyásolni a döntéseinket ezekkel az eszközökkel.

Letöltés   


1. Kísérleti adás

A Labor Eger Kollektív Ház kísérleti podcast adása.

Adás: 2018. június 15. | Hossz: 00:37:19

A Labor Eger Kollektív Ház kísérleti podcast adása.

Letöltés   


Labor IT Podcast

Weil Zolival évekig csináltunk egy műsort Bitbazár címmel, az egri városi tévén ment, kéthetente jelent meg egy-egy újabb adással.

2010-ben ez abbamaradt, de nekem mindig is hiányzott. Voltak vblog próbálkozásaim, de nem tudtam túllépni az unalmas szinten, átmenetileg azt feladtam. Az akkori műsorvezető, Zoli és Roland szabad idejüket egy civil szerveződésben, a Labor Kollektív Házban töltik, ott merült fel a podcast ötlete.


Hogyan hallgassam?

Az egyes adásokat letöltheted, de kényelmesebb, ha podcast lejátszót használsz. Androidhoz és IOS-hez is van ilyen, használatukhoz kattints a megfelelőre:Az adás RSS linkje:

https://koczka.hu/podcast/labor-it.xml

Statisztika

43-az-5G-t-megolni-nem-kell-felnetek.mp3719
74-szuleszeti-eroszak.mp3697
80-reklam.mp3625
35-egyketszeplo.mp3613
68-covid-karacsony.mp3607
72-a-zemberek-erdekeben.mp3605
67-pszicho.mp3599
41-nepszavazas.mp3592
73-jobb-szovegunk-nem-volt.mp3585
69-iparuzesi-ado.mp3579
37-darknet.mp3579
34-revolut.mp3574
78-beoltottak-elkaptam.mp3560
75-porno-mod.mp3551
79-airtag.mp3551
62-social-dilemma.mp3548
40-blackFriday.mp3542
28-konteo.mp3538
63-zero-tolerancia.mp3536
44-nyelvtanulas.mp3533
45-lepegeto-kutyafasz.mp3533
32-norway.mp3532
30-klimavaltozas.mp3528
82-hatotav-para.mp3528
56-lehallgat-a-villanykorte.mp3528
58-civil-civilnek-farkasa.mp3526
38-fibrillation.mp3523
60-osszevesztunk-a-jelszavakon.mp3513
65-orokzold.mp3513
70-oltakozzatok.mp3512
29-migranspodcast.mp3511
33-csajozas.mp3511
1-pre.mp3507
59-majd-fel-fogunk-gogyulni.mp3504
26-chat.mp3503
64-rihekopo42.mp3501
36-valasztasi-csalas.mp3501
57-lopjak-a-bankunkat.mp3500
66-valasztas.mp3498
42-cicatuntetes.mp3496
54-valami-tortenik-a-kiberterben.mp3492
55-peldaul-a-digitalis-cigany.mp3490
71-WhatsApp.mp3489
76-szexualis-bunozo.mp3487
81-banyaszat.mp3483
39-muhus.mp3479
77-tanarok.mp3479
25-villanyrobogo.mp3478
24-sarokkaparo-bajuszkefe.mp3477
23-falusiak-a-mercedesben.mp3472
31-kozelet.mp3468
47-egyetemi-bezaras.mp3465
22-milyen-kigyot.mp3463
5-google.mp3462
52-paranormalitas.mp3457
49-nyajimmunitas.mp3455
61-talizmator21.mp3454
53-konteo.mp3453
27-five-seconds-cancelled.mp3448
48-tavoktatas.mp3446
46-az-en-fajtam-udvozlettel.mp3443
21-TEDxEger.mp3442
17-elektromos-auto.mp3440
50-gimisek-karantenban.mp3428
51-a-togyet-nem-tudjuk-megallitani.mp3418
7-kaspersky.mp3413
20-mi-lesz-veled-konyvtar.mp3397
83-semmi-sem-jo.mp3397
4-okosvaros.mp3392
2-profilozas.mp3385
6-gadget.mp3382
3-mentes.mp3379
8-szoftverkaloz.mp3367
14-agilis.mp3364
11-fakenews.mp3363
13a-tavmunkarol.mp3360
18-bettshow.mp3355
15-nyari-idoszamitas.mp3349
10-hosting.mp3347
16-belep-a-halott.mp3344
19-digitalis-kozos-piac2.mp3344
9-szamlazo.mp3337
12-art.mp3323
13-tavmunkarol.mp31